• 2024. gada 5. septembris 07:23
  • TV3
  • 8

Star FM ziņas: Pēdējās divās dienās Latvijā laboti 26 gaisa temperatūras rekordi; šodien arī gaidāma karsta diena

Karstuma viļņa ietekme uz Latviju

Latvija šobrīd piedzīvo netipiski karstus laikapstākļus, kas atspoguļojas rekordaugstās gaisa temperatūrās. Kā ziņo radio “Star FM”, pēdējās divās dienās ir pārspēti 26 gaisa temperatūras rekordi. Šāds laika apstākļu uzplūdums ir ne tikai neparasts, bet arī rada bažas par ietekmi uz vidi un cilvēku veselību.

Rekordi, kas jāatzīmē

Gaisa temperatūras rekordi tika reģistrēti visā valstī, tostarp gan pilsētās, gan laukos. Dažās vietās termometra stabiņš pārsniedza pat 30 grādu atzīmi, kas liecina par vasaras beigu karsto vilni. Šāda veida laikapstākļi ir raksturīgi siltajai sezonai, taču šoreiz tie ir ilgstoši un intensīvi, izraisot neviennozīmīgu sabiedrības reakciju.

Šodien gaidāmas augstas temperaturas

Šodien Latvijā prognozēts turpināties karstais laiks, ar gaisa temperatūru, kas var pakāpeniski pieaugt līdz pat 30 grādiem. Meteorologi brīdina, ka tas var radīt ne tikai diskomfortu, bet arī iespējamas veselības problēmas, it sevišķi cilvēkiem ar hroniskām slimībām.

Aizsargāšanās no karstuma

Lai pasargātu sevi no karstuma, eksperti iesaka samazināt uzturēšanos saulē, dzerot pietiekami daudz ūdens, kā arī ievērot veselīgu uzturu. Īpaši svarīgi ir rūpēties par bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuri ir visvairāk apdraudēti karstuma ietekmē.

Ēdināšanas un izklaides rīcība karstā laikā

Šajā laikā daudzi cilvēki plāno doties uz pludmalēm vai izklaides pasākumiem, taču ir jāatceras par precīzām piesardzības standartiem. Radio “Star FM” ziņas katru stundu un apaļo pusstundu aicina ikvienu būt apdomīgiem un sekot līdzi jaunākajai informācijai par laikapstākļiem. Arī turpmākajos dienās būs nepieciešams sekot līdzi meteoroloģiskajiem paziņojumiem un plānot savas aktivitātes, lai nodrošinātu drošību gan sev, gan saviem tuviniekiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas