• 2024. gada 27. jūlijs 15:24
  • TV3
  • 8

Svētdien gaidāmā lietus un negaisa dēļ izsludināts oranžais brīdinājums

Ievads: Oranžais brīdinājums par nelabvēlīgiem laika apstākļiem

Svētdien, 15. oktobrī, Latvijā gaidāms nelabvēlīgs laika apstākļi, kas saistīti ar stipru lietu un pērkona negaisu. Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) ir izsludinājis oranžo brīdinājumu, mudinot iedzīvotājus būt piesardzīgiem un rēķināties ar iespējamiem laika apstākļu radītajiem riskiem.

Laika apstākļu prognoze

Saskaņā ar LVĢMC sniegto informāciju, svētdienas laikā tiek gaidīta spēcīga lietus gāze, kas var radīt apgrūtinājumus gan satiksmē, gan ikdienas aktivitātēs. Pēcpusdienā un vakarā paredzami arī smagi pērkona negaisi, kas var būt saistīti ar intensīvu lietus ieplūdumu un lokāliem plūdiem.

Iespējamie riski un preventīvie pasākumi

Oranžais brīdinājums liecina par augstu risku un norāda, ka iedzīvotājiem jābūt modriem. Speciālisti iesaka izvairīties no nevajadzīgiem ceļojumiem un ierobežot aktivitātes brīvā dabā. Tiem, kas plāno doties ceļā, jāņem vērā aktuālā laika prognoze un jāizvērtē situācija pirms došanās ceļā.

Kā rīkoties negaisa gadījumā

Pērkona negaisa laikā, ir svarīgi ievērot drošības noteikumus. Iedzīvotājiem jāizvairās no atklātiem laukumiem, jāpaliek iekštelpās un jāizslēdz elektrības ierīces. Ja pērkona negaisā ir jāatrodas uz ceļa, ieteicams meklēt patvērumu tuvākajā ēkā, līdz negaisa draudi pāries.

Noslēgumā: Sekojiet laika prognozēm

Lai gan laika prognozes var mainīties, ir svarīgi būt informētiem un sekot LVĢMC sniegtajai informācijai. Uzticama informācija par laika apstākļiem var palīdzēt izvairīties no nevajadzīgiem riskiem un nodrošināt savu un tuvinieku drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas