"Tā kā amerikāņu bojevikos!" Zādzības kļūst biežākas un garnadži arvien nekaunīgāki Ziņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

"Tā kā amerikāņu bojevikos!" Zādzības kļūst biežākas un garnadži arvien nekaunīgāki

Pieaug zādzību skaits visā Latvijā

Pēdējo trīs gadu laikā Latvijā ievērojami pieaudzis sīko zādzību skaits, kas rada satraucošas tendences sabiedrībā. 2023. gadā reģistrētas 9422 zādzības, kas ir būtisks pieaugums salīdzinājumā ar 6519 gadījumiem 2021. gadā. Šī tendence ne tikai apdraud tirdzniecības uzņēmumu drošību, bet arī rada bažas par sabiedrisko kārtību kopumā.

Rimi veikalu pieredze

Īpaši izteiktas problēmas konstatētas veikalā "Rimi" Sarkandaugavā. Šeit zādzību mēģinājumi, piemēram, ar nolūku iegūt bezmaksas dzērienus, notiek vairākas reizes dienā. Apsardzes darbinieki ir spiesti intensīvi strādāt, lai novērstu šos noziegumus, kas rada ievērojamu slodzi un palielina darba apjomu.

Kā rīkojas apsardze?

Pēc TV3 raidījuma "Degpunktā" sniegtās informācijas, apsardzes darbiniekiem radušās grūtības ne tikai ar zādzību novēršanu, bet arī ar pašu garnadžu nekaunību. Situācija prasa ne tikai fizisko spēku, bet arī īpašas taktikas, lai efektīvāk apkarotu šo pieaugošo problēmu.

Sabiedrības reakcija un nākotnes prognozes

Sabiedrībā šī situācija sacēlusi pozitīvu un negatīvu viedokļu diskusijas. Daži uzskata, ka ir jāpastiprina drošības pasākumi veikalos un jāizstrādā jauni likumi, kuri varētu samazināt šādu noziegumu skaitu. Citi bažījās, ka turpinoties šādām tendencēm, nākotnē vissvarīgākais jautājums varētu būt cilvēku drošība un kārtība. Kā rīkosies atbildīgie dienesti, lai risinātu šo pieaugošo problēmu, paliek redzams. Vai Latvija kļūs par "amerikāņu bojevikos" varoņiem, vai arī sabiedrība atradīs veidus, kā cīnīties ar šo situāciju? Laiks rādīs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas