"Tas ir diezgan bezgaumīgi…" Edgaram Rinkēvičam topošā "militarizētās tēlniecības kompozīcija" atgādina padomju laikusLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • vakar 10:01
  • LA
  • 7

"Tas ir diezgan bezgaumīgi…" Edgaram Rinkēvičam topošā "militarizētās tēlniecības kompozīcija" atgādina padomju laikus

Rinkēviča viedoklis par militāro mākslu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs izteicies par topošās "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" izskatu, kas tiek veidota pie Ādažu bāzes Kadagā. Kompozīcija, kurā iekļauta bruņumašīna uz postamenta, viņam šķiet diezgan bezgaumīga. Šādi prezidents pauda savu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma”.

Atstaro padomju pagātni

Rinkēvičs norāda, ka šāds mākslas darbs atgādina par padomju laikiem, kad militārismam tika pievērsta liela uzmanība, un tas radot emocijas sabiedrībā. "Es uzskatu, ka ir jāveido māksla, kas iedvesmo un vieno, nevis uzsver militāro spēku un agresiju," piebilda prezidents.

Sabiedrības reakcija

Šo Rinkēviča izteikumu pavada plašāka sabiedrības diskusija par to, kāda veida māksla ir piemērota Latvijas kultūras ainavai. Daudzi cilvēki pauž līdzīgas bažas, norādot uz nepieciešamību nošķirt militāro tēlu no mākslas, kas kalpo sabiedrības attīstībai un harmonijai.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Kaut arī Rinkēviča kritika ir objektīva, topošā kompozīcija tomēr tiks pabeigta. Šis gadījums norāda uz Latvijas sabiedrības vēlmi diskusijās par kultūras mantojumu, mākslas lomu un nacionālo identitāti. Ir skaidrs, ka jautājums par to, kāda veida māksla atspoguļo Latvijas vēsturi, turpinās raisīt diskusijas nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas