Tiesībsargs: Deputāti atrod aizbildinājumu, kāpēc nevērtēt bijušā Jelgavas novada mēra Lasmaņa rīcības ētiskumuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Tiesībsargs: Deputāti atrod aizbildinājumu, kāpēc nevērtēt bijušā Jelgavas novada mēra Lasmaņa rīcības ētiskumu

Tiesībsargs izsaka kritiku deputātiem

Tiesībsarga birojā pausts viedoklis, ka Jelgavas novada domes deputāti ir izrādījuši nenopietnu attieksmi un mazdūšību, norobežojoties no bijušā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) rīcības vērtēšanas. Šāda pieeja ir mazāk piemērota, ņemot vērā deputātu pienākumus un atbildību pret sabiedrību.

Interešu konflikts kā aizbildinājums

Deputāti, runājot par bijušā mēra komunikāciju un uzvedību, bieži vien atsaucas uz interešu konfliktu, tomēr Tiesībsargs norāda, ka tas ir tikai formāls aizbildinājums, kas netiek pietiekami pamatots. Veicot savu darbu, deputātiem ir jāuzņemas atbildība arī sarežģītās situācijās, kurās var nākties izvērtēt kolēģu rīcību.

Sabiedrības viedokļa neievērošana

Tiesībsargs uzsver, ka šāda deputātu attieksme var radīt sabiedrības uzticības krīzi un novest pie situācijas, kad sabiedrība jūtas ignorēta. Ja deputāti neveic nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu ētisku politiku, tie apdraud savas institūcijas reputāciju un sabiedrības interesi.

Secinājumi un turpmākā rīcība

Ņemot vērā Tiesībsarga pausto, ir nepieciešams sākt diskusijas par ētikas normām un to ievērošanu Jelgavas novada domē. Citas Latvijas pašvaldības varētu izmantot šo gadījumu kā piemēru, lai izvērtētu savas iekšējās procedūras un veicinātu atklātību un atbildību politikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas