Tiesībsargs kritizē Jelgavas novada deputātu gļēvumu, nevērtējot bijušā mēra rīcības ētiskumuZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Tiesībsargs kritizē Jelgavas novada deputātu gļēvumu, nevērtējot bijušā mēra rīcības ētiskumu

Jelgavas novada deputātu gļēvums kritizēts

Tiesībsargs ir izteicis asu kritiku Jelgavas novada domes deputātiem, norādot uz viņu nenopietno attieksmi un gļēvumu, kas izpaudies šajos sarežģītajos laikos. Opozīcija, kas mēģina norobežoties no bijušā domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa (LA) rīcības, dod iespēju neievērot svarīgas ētiskas normas, kas ir vajadzīgas publiskajā dienestā.

Ētikas normu ignorēšana

Tiesībsarga birojā tika norādīts, ka deputāti ir izrādījuši lielu vienaldzību un mazdūšību, neuzņemoties iniciatīvu novērtēt Lasmaņa komunikāciju un uzvedību. Tā vietā, lai risinātu šos jautājumus un sniegtu skaidru atbildi par viņa rīcības atbilstību ētikas normām, viņi ir izvēlējušies aizbildināties ar interešu konfliktu.

Sabiedrības viedoklis un nākotnes iespējas

Šāda rīcība var negatīvi ietekmēt sabiedrības uzticību valsts institūcijām. Tiesībsarga aicinājums uz aktīvāku iesaisti un atbildības uzņemšanos ir svarīgs signāls, ka politiķiem ir jābūt gataviem reģistrēt un risināt ētiskas dabas jautājumus, nevis atkāpties un izvairīties no atbildības. Nākotnē šī situācija var radīt potenciālos izaicinājumus gan deputātiem, gan Jelgavas novadā kopumā, ja netiks veikta pienācīga rīcība.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas