• vakar 07:39
  • TV3
  • 5

Triecieni Krievijas aizmugurē mazina okupantu spējas uzbrukt Ukrainā, ziņo ISW

Ukrainas triecieni Krievijas aizmugurē

Ukrainas spēku turpinātie triecieni Krievijas aizmugurē ievērojami ietekmē kara gaitu starp abām valstīm. Saskaņā ar ASV domnīcas “Kara studiju institūts” (ISW) sagatavoto ziņojumu, šie triecieni ne tikai iznīcina svarīgas munīcijas rezerves, bet arī samazina Krievijas spēju veikt ofensīvas uzbrukumus Ukrainā.

Munīcijas un stratēģisko objektu iznīcināšana

Ziņojumā norādīts, ka Ukrainas spēki mērķtiecīgi vēršas pret militārajām infrastruktūrām un rezerves noliktavām, kas ļauj Krievijas armijai sagatavot un īstenot savas militārās operācijas. Šādu triecienu rezultātā tiek samazināta pieejamā munīcija un citi militārie resursi, kuri ir kritiski svarīgi Krievijas spēku darbībām.

Krieviem grūtības uzbrukt

ISW uzsvērti, ka papildus fizisko objektu iznīcināšanai, krievu spēku morāle un kaujas gatavība tiek ietekmēta. Ņemot vērā ierobežoto resursu pieejamību un neparedzētos zaudējumus, Krievija var saskarties ar būtiskām grūtībām plānojot un īstenojot efektīvus uzbrukumus pret Ukrainu.

Nākotnes perspektīvas

Turpinoties šādiem triecieniem, Ukrainas armija ne vien palielinās sava ienaidnieka vājumu, bet arī nostiprinās savas pozīcijas. Kara analītiķi norāda, ka šāda taktika var būt izšķiroša, turpinoties konfliktam, un var ietekmēt arī nākotnes gaitu, ja triecieni tiks veikti regulāri un mērķtiecīgi.

Secinājums

ISW ziņojums liecina par to, ka Ukrainas taktiskā pieeja cīņā pret Krieviju, koncentrējoties uz aizmugures objektiem, var būt nozīmīgs faktors uzvaras gūšanā šajā strīdīgajā konfliktā. Krievijas militārā spēka samazināšanās ir svarīga Ukrainas veiksmīgas pretuzbrukumu stratēģijas sastāvdaļa.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas