Ūdenspolo treniņā Inčukalnā izceļas konflikts, kurā 13 gadus veca zēna tēvs piekauj dēla pāridarītājuZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Ūdenspolo treniņā Inčukalnā izceļas konflikts, kurā 13 gadus veca zēna tēvs piekauj dēla pāridarītāju

Incidenta detaļas

12. oktobrī, Inčukalnā, notika kārtējais ūdenspolo treniņš, kurā attiecībās starp jaunajiem sportistiem izvērsās konflikts. Šajā incidentā cietis 13 gadus vecs zēns, kurš tika severi iesists pa seju no 37 gadus veca vīrieša. Sākotnējās informācijas avoti liecina, ka šis vīrietis bija kāds no treniņa dalībniekiem vai saistīts ar komandu.

Tēva reakcija

Pēc tam, kad zēns bija atgriezies no treniņa, viņa tēvs, uzzinot par dēla saņemto sitienu, neizturēja dusmas un atriebās. Tiek ziņots, ka tēvs piekāvis 13 gadus vecā zēna agresoru, vēl vairāk saasinot situāciju gan starp ģimenēm, gan visu ūdenspolo komandu.

Reakcija no sporta sabiedrības

Šis incidents ne vienmēr ir pieņemams sporta vidē un tagad ir radījis bažas par bērnu drošību treniņos. Vietējā ūdenspolo federācija ir paziņojusi, ka tiks veikta izmeklēšana, lai noskaidrotu precīzus notikumu apstākļus un nepieļautu līdzīgu gadījumu atkārtošanos nākotnē.

Secinājumi un priekšlikumi ūdens sporta organizācijām

Sporta organizācijām ir jāpievērš vairāk uzmanības bērnu emocionālajai un fiziskajai drošībai treniņu laikā. Ir nepieciešama stingrāka uzraudzība un izglītība par konfliktiem un to risināšanu, lai novērstu līdzīgas situācijas, kad vecāki ķeras pie fiziskas vardarbības. Sabiedrībai ir jāsaprot, ka sports ir jābūt drošai vidē, kur bērni var attīstīties bez bailēm no vardarbības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas