Ūdenspolo treniņš Inčukalnā beidzas ar kautiņu, ātro palīdzību un policiju
Sports
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 19:41
  • LSM
  • 3

Ūdenspolo treniņš Inčukalnā beidzas ar kautiņu, ātro palīdzību un policiju

Dramatiski notikumi Inčukalnā

Pagājušajā sestdienā Inčukalnā risinājās traģisks incidents, kas piesaistījis plašu sabiedrības uzmanību. Ūdenspolo treniņa laikā baseinā nenotika vienīgi sportiskas aktivitātes, bet notika arī strīds, kas rezultējās nopietnā fiziskā konflikta. 37 gadus vecs vīrietis aizskar 13 gadus veco zēnu, radot bažas par bērna drošību.

Kautiņš un ātrās palīdzības ierodšanās

Notika ātra reakcija uz notikušo, jo trenažieru laika satricinājums izsauca ātro palīdzību. Uz vietas tika nosūtīti mediķi, kuri nodrošināja zēna medicīnisko aprūpi. Šis incidents norāda uz nopietnām problēmām sporta vidē, kur jābūt skaidrām robežām starp sacensību sparu un fizisko vardarbību.

Tēva rīcība un policijas iejaukšanās

Var teikt, ka situācija kļuva vēl draudīgāka, kad notikuma vietā parādījās zēna tēvs, kurš, reaģējot uz dēla apvainojumu, piekāva pāridarītāju. Tas radīja haosu ne tikai baseinā, bet arī ap to, liekot policijai iejaukties, lai nomierinātu satraukumā esošos. Policistiem nācās veikt izmeklēšanu un nodrošināt, ka viss ir zem kontroles.

Izglītības kvalitātes valsts dienesta izmeklēšana

Ņemot vērā notikušo, Izglītības kvalitātes valsts dienests ir paziņojis par nodomu izvērtēt ūdenspolo treniņu programmas un drošības pasākumus. Ir svarīgi saprast, kā šāds incidents varēja notikt un kādi pasākumi jāveic, lai nākotnē nodrošinātu bērnu drošību sportā. Visi šie notikumi iedod nopietnu signālu sporta organizācijām par nepieciešamību veikt rūpīgu darbu, lai nepieļautu līdzīgu situāciju atkārtošanos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas