Ukraina satraukta par Krievijas arvien zvērīgāku izturēšanos pret karagūstekņiem
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 15:31
  • LSM
  • 4

Ukraina satraukta par Krievijas arvien zvērīgāku izturēšanos pret karagūstekņiem

Ukraina paudusi bažas par Krievijas rīcību

Ukraina ir paudusi nopietnas bažas par pieaugošo Krievijas agresiju pret karagūstekņiem. Saskaņā ar jaunākajiem ziņojumiem, Krievijas karaspēks ir ieviesis arvien nežēlīgākas prakses, kas ietver ukraiņu karavīru nogalināšanu, kas ir rupjš žēlvienu konvenciju pārkāpums. Šādas ziņas ir izraisījušas satraukumu ne tikai Ukrainā, bet arī starptautiskajā sabiedrībā.

Ķīmisko ieroču lietošana frontē

Papildus karagūstekņu nogalināšanai Krievija ir dokumentēta par ķīmisko ieroču izmantošanu kaujas laukā. Šī rīcība ne vien ir nelikumīga, bet arī rada lielu apdraudējumu ukraiņu armijas un civiliedzīvotāju dzīvībām. ASV bāzētā domnīca "Kara izpētes institūts" ir paziņojusi par šiem pārkāpumiem, akcentējot, ka šāda rīcība ir pretrunā ar starptautiskajiem humanitārajiem likumiem.

Starptautiskās reakcijas un nosodījums

Starptautiskā sabiedrība ir nosodījusi šādas Krievijas izdarības, aicinot uz nekavējošu rīcību un izmeklēšanu. Daudzas valstis izsaka atbalstu Ukrainai un aicina ieviest stingrākus sodošos pasākumus pret Krieviju, lai apturētu šos cilvēktiesību pārkāpumus. Aizstāvības eksperti uzsver, ka šādi prettiesiski akti ir jāizmeklē, un pie vainīgajiem jāsauc pie atbildības.

Ukrainas valdības rīcība

Ukrainas valdība ir apņemusies aizstāvēt savus karavīrus un vērsties pret Krievijas izdarībām visos iespējamos līmeņos. Tiek plānota starptautiska sadarbība, lai nodrošinātu, ka šie noziegumi tiek pienācīgi dokumentēti un izmeklēti, kā arī rasta veidi, kā atjaunot taisnīgumu karagūstekņiem un viņu ģimenēm. Ukrainas valdība aicina starptautiskās organizācijas, piemēram, ANO un NATO, pastiprināt spiedienu uz Krieviju un izbeigt tās zvērīgos nodarījumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas