"Ukrainai mēs varam palīdzēt tūlīt un tagad," teic Mieriņa pirms gaidāmā Krimas samita RīgāPolitika
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 09:06
  • TV3
  • 6

"Ukrainai mēs varam palīdzēt tūlīt un tagad," teic Mieriņa pirms gaidāmā Krimas samita Rīgā

Ukrainas atbalsts - steidzama nepieciešamība

Pirms gaidāmā Krimas platformas parlamentārā samita, kas šonedēļ norisināsies Rīgā, Saeimas spīkere Daiga Mieriņa ir apstiprinājusi, ka Latvija ir apņēmības pilna sniegt palīdzību Ukrainai. "Tas, ko mēs varam darīt, mēs protams, ka varam Ukrainai palīdzēt jau tūlīt un tagad," Mieriņa sacīja intervijā "900 sekundēm" 22. oktobrī, uzsverot, ka Latvijas valdība ir gatava aktivizēt savus resursus atbalsta sniegšanai.

Krimas samits - iespēja stiprināt atbalstu

Krimas platformas parlamentārais samits, kas notiks Rīgā, ir svarīgs notikums, kurā tiek paredzēts apspriest aktuālos izaicinājumus un stratēģijas, lai stiprinātu starptautisko atbalstu Ukrainai. Mieriņa uzsvēra, ka šis samits ir ne vien simbolisks, bet arī praktisks solis, lai meklētu jaunas iespējas, kā palīdzēt Ukrainai cīņā pret agresiju un militāro spiedienu.

Latvijas loma starptautiskajā politikā

Mieriņa akcentēja, ka Latvijas loma šajā starptautiskajā platformā ir īpaši nozīmīga, jo tā var kalpot par piemēru citām valstīm, kas vēlas sniegt atbalstu Ukrainai. Samita laikā dalībnieki plāno apspriest konkrētus pasākumus un iniciatīvas, kas varētu stiprināt Ukrainas stabilitāti un drošību, kā arī veicināt starptautisko sadarbību.

Izaicinājumi un nākotnes iespējas

Mieriņa norādīja, ka neraugoties uz grūtībām, kas Ukrainai jāpārvar, būs svarīgi nepieļaut, ka šī krīze tiek aizmirsta. "Mēs nedrīkstam ļaut pasaulei aizmirst par Ukrainu, un mums ir jāatbalsta mūsu kaimiņi, kas saskaras ar šiem izaicinājumiem," viņa piebilda. Latvijas nostāja ir skaidra – "Ukraina ir mūsu sabiedrotā, un mēs turpināsim stāvēt blakus viņiem visās cīņās."

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas