Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērenaSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 15:07
  • VS
  • 6

Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā saglabājas mērena

Ukrainas iedzīvotāju plūsma Latvijā

Šogad Ukrainas iedzīvotāju plūsma uz Latviju saglabājas mērena un stabila, liecina Iekšlietu ministrijas sagatavotais ziņojums valdībai. 2023. gada deviņos mēnešos Latvijā ir ieceļojuši 17 871 Ukrainas pilsonis. Vairākums no viņiem Latviju šķērso tranzīta nolūkos.

Vasaras mēnešu aktivitāte

Ziņojumā norādīts, ka vasaras mēnešos ir vērojams ieceļojošo skaita pieaugums, ko skaidro ar tradicionāli aktīvāku ceļošanu šajā laikā. Šis pieaugums liecina par Latvijas pievilcību ceļotāju vidū un nepieciešamību saglabāt stabilu migrācijas plūsmu.

Pagaidu aizsardzības statuss

Pašreiz sistēmā ir iekļauti 46 512 Ukrainas iedzīvotāji, kuriem ir noteikts Latvijas pagaidu aizsardzības statuss. Šogad mēnesī vidēji reģistrēti 468 jauni Ukrainas pilsoņi, kas pieteikušies aizsardzībai.

Izmitināšanas iespējas pašvaldībās

Saskaņā ar datiem, pašvaldībās ir aktīvi reģistrēti 32 304 Ukrainas iedzīvotāji, un ar pašvaldību starpniecību šobrīd izmitināti 3 143 cilvēki. Brīvo izmitināšanas gultas vietu skaits ir 401.

Uzturēšanās atļauju izsniegšana

Ministrija arī atzīmē, ka tiek turpināta gan pirmreizējo, gan atkārtoto termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana Ukrainas iedzīvotājiem. Izsniegto uzturēšanās atļauju skaits 2024. gadā tiek prognozēts kā mērens un stabils, kas liecina par Latvijas apņēmību atbalstīt Ukrainas pilsoņus šajā sarežģītajā laikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas