Vai Olimpiskais sporta centrs tiks slēgts?Sports
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 09:42
  • VS
  • 6

Vai Olimpiskais sporta centrs tiks slēgts?

Rīgas dome vilcinās risināt situāciju

Rīgas dome joprojām nav spērusies soli, lai atrisinātu jautājumu par nomas maksas sadārdzinājumu Olimpiskajam sporta centram. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāve Ruta Millere-Celmiņa aģentūrai LETA norādīja, ka trešdien, 23. oktobrī, Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē tiks diskutēts par šo situāciju. Uz sēdi ir aicināts arī finanšu ministrs, un LOK cer saņemt skaidras norādes par jautājuma risināšanu.

Trīs iespējami scenāriji

LOK priekšlikumi piedāvā trīs scenārijus par Olimpiskā centra turpmāko nākotni. Pirmais no tiem paredz, ka turpmāk nomas maksu noteiks 1,5% no zemes kadastra vērtības. Otrais scenārijs pieļauj pakalpojumu cenu palielināšanu sadārdzinājuma dēļ, savukārt trešais—sliktākajā gadījumā—var novest pie centra slēgšanas.

Finanšu ministrijas un Rīgas domes apspriedes

LETA ziņoja, ka Finanšu ministrija (FM), Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Rīgas dome ir apņēmušās kopā risināt jautājumu par nomas maksas apmēru. FM uzsvēra, ka IZM sniegs informāciju par publisko funkciju īstenošanu, ko nodrošina LOK, kas ir būtiski, lai Rīgas dome varētu noteikt atbilstošu nomas maksu.

Rīgas vicemēra skeptiskā nostāja

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) ir skeptisks attiecībā uz iespējamo risinājumu. Viņš uzsver, ka šī interpretācija varētu atrisināt jautājumu tikai attiecībā uz Olimpisko sporta centru, bet neaptver pārējos 120 zemes līgumus, kas ir noslēgti ar pašvaldību.

Nomas maksas būtiskas izmaiņas

Līdz šim "Rimi" Olimpiskā centra zemes nomas maksa bija 27 988 eiro gadā, tomēr kopš 1. oktobra, izmaiņu rezultātā normatīvajos aktos, tā pieaugusi līdz 338 661 eiro gadā. Pašvaldības skaidrojumi liecina, ka izmaiņas stājās spēkā šā gada aprīlī, un tās nodrošina neatkarīga vērtētāja noteiktās tirgus nomas maksas pārskatīšanu.

Olimpiskā centra nozīme un panākumi

"Rimi" Olimpiskais sporta centrs, kas pieder Latvijas Olimpiskajai komitejai, ir būtiska iestāde sporta attīstībai valstī. 2023. gadā centrs strādāja ar 3,75 miljonu eiro apgrozījumu un 104 907 eiro peļņu, kas liecina par tā ilgtspējību un ietekmi uz sporta vidi valstī.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas