Vairāk nekā 2 miljonus eiro gadā kultūras mantojuma vērtību atjaunošanai cer iegūt ar jaunu loteriju

Jauna iniciatīva kultūras mantojuma saglabāšanai

Latvijas valdība ir pieņēmusi lēmumu par jaunas loterijas – "Senatnes loterijas" – izveidi, kas vērsta uz kultūras mantojuma vērtību atjaunošanu. Šī iniciatīva ir paredzēta kā jauns finansēšanas avots kultūras projektu attīstībai un saglabāšanai, un tās mērķis ir piesaistīt vairāk nekā 2 miljonus eiro gadā.

Kultūras ministrijas paziņojums

Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale informēja aģentūru LETA, ka šis solis ir daļa no valdības ilgtermiņa stratēģijas, lai stiprinātu kultūras mantojumu un veicinātu sabiedrības iesaisti tā atbalstīšanā. "Senatnes loterija" tiks organizēta kā sabiedriskā labuma mērķa loterija, kuras ienākumi tiks ieguldīti kultūras mantojuma projektos visā valstī.

Finansējuma nozīme kultūras mantojumam

Latvijā ir bagāta kultūras mantojuma tradīcija, taču daudzas vēsturiskas vietas un objekti cieš no novecošanas un trūcīga finansējuma. Jaunā loterija ne tikai palīdzēs nodrošināt finansiālu atbalstu, bet arī paaugstinās sabiedrības apziņu par nepieciešamību saglabāt un restaurēt kultūras vērtības. Paredzams, ka šis funds palīdzēs izstrādāt un īstenot konkrētus projektus, kas vērsti uz kultūras mantojuma saglabāšanu un popularizēšanu.

Sabiedrības līdzdalība un gaidāmie rezultāti

Loterijas organizēšana būs ne tikai veids, kā iegūt finansējumu, bet arī iespēja sabiedrībai aktīvi piedalīties kultūras saglabāšanā. Iedzīvotāji tiks aicināti iegādāties biļetes un atbalstīt vietējos kultūras projektus, kas galu galā varētu veicināt turpmāku kultūras attīstību. "Senatnes loterija" ir solīgs solis uz priekšu, lai nodrošinātu, ka Latvija saglabā savu kultūras mantojumu nākamajām paaudzēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas