Valdība atrod ugunsdzēsības auto iepirkumam nepieciešamos 7,6 miljonus eiroLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 12:38
  • NRA
  • 6

Valdība atrod ugunsdzēsības auto iepirkumam nepieciešamos 7,6 miljonus eiro

Valdības atbalsts ugunsdzēsības auto iegādei

Valdība otrdien, 2023. gada 31. oktobrī, pieņēma lēmumu, kas nodrošinās nepieciešamos līdzekļus ugunsdzēsības autocisternu iegādei. Šis solis ir būtisks, ņemot vērā pieaugošās vajadzības pēc modernizētām ugunsdzēsības iekārtām, kas varētu uzlabot ugunsdzēsēju spējas reaģēt uz ārkārtas situācijām.

Pārdales detalizācija

Lēmums paredz pārdalīt 2,51 miljonu eiro šogad un papildu piecus miljonus eiro 2025. gadā Iekšlietu ministrijai. Šie līdzekļi tiks izmantoti sešu ugunsdzēsības autocisternu ar pacēlāju un to komplektācijā esošo aprīkojumu iegādei. Pārdales process ir daļa no valdības stratēģijas uzlabot sabiedriskās drošības infrastruktūru un nodrošināt to efektīvāku darbību.

Ugunsdzēsības dienesta uzlabojumi

Jauno ugunsdzēsības transportlīdzekļu iegāde ir paredzēta, lai modernizētu esošo floti un uzlabotu ugunsdzēsības dienestu operativitāti. Jaunās autocisternas būs aprīkotas ar mūsdienīgām tehnoloģijām, kas palīdzēs ātrāk un efektīvāk apstrādāt ugunsgrēkus un citus ārkārtas gadījumus.

Nākotnes perspektīvas

Valdība uzskata, ka šī investīcija ir solis pareizajā virzienā, lai uzlabotu valsts drošību un nodrošinātu, ka ugunsdzēsēji ir aprīkoti ar visjaunākām un efektīvākajām iekārtām. Šis lēmums kalpos par pamatu turpmākām diskusijām par nepieciešamajiem ieguldījumiem ugunsdrošībā un valdības plāniem attiecībā uz sabiedriskās drošības uzlabošanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas