Valdība piešķir naudu Rīgas Filharmonijas projektēšanai un remontdarbiem Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 11:45
  • LSM
  • 11

Valdība piešķir naudu Rīgas Filharmonijas projektēšanai un remontdarbiem Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Finansējuma pārdale kultūras nozarei

Ministru kabinets, ņemot vērā nepieciešamību īstenot neatliekamus un prioritārus pasākumus kultūras nozarē, 22. oktobrī pieņēma svarīgu lēmumu par finansējuma pārdali starp Finanšu ministrijas un Kultūras ministrijas (KM) budžeta programmām un apakšprogrammām. Šī iniciatīva ir vērsta uz kultūras pasākumu nodrošināšanu, kas ir nepieciešami Latvijas kultūras attīstībai.

Atbalsts Rīgas Filharmonijai

Lēmums par finansējuma pārdali ietver arī atbalstu Rīgas Filharmonijas projektēšanai. Rīgas Filharmonija ir viens no galvaspilsētas kultūras simboliem, un tās attīstība ir būtiska ne tikai mūzikas mīļotājiem, bet arī visai Latvijas kultūras aina. Šis projekts palīdzēs modernizēt telpas un uzlabot akustiku, kas ir svarīgi radošiem pasākumiem un koncertiem.

Remontdarbi Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

Papildus atbalstam Rīgas Filharmonijai, valdība ir piešķīrusi finansējumu arī Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja remontdarbiem. Šis muzejs, kas stāsta par Rīgas bagāto vēsturi un jūrniecības mantojumu, prasa steidzīgus remontdarbus, lai tā apmeklētāji varētu baudīt labākus apstākļus un jaunas ekspozīcijas.

Kultūras nozare kā prioritāte

Kultūras ministrijas pārstāvji uzsvērši, ka šie pasākumi ir svarīgi ne vien kultūras nozares attīstībai, bet arī visai sabiedrībai. "Kultūras mantojuma saglabāšana un attīstība ir prioritāte, un mēs darīsim visu iespējamo, lai atbalstītu šos projektus," sacīja Kultūras ministre. Šādas iniciatīvas palīdzēs stiprināt Latvijas kultūras identitāti un bagātināt tās piedāvājumu. Kopumā valdības lēmums par finansējuma pārdali ir solis uz priekšu, lai nodrošinātu ikdienas kultūras dzīves bagātību Rīgā un visā Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas