• vakar 05:45
  • LSM
  • 5

Valsts kontrole: Zemkopības ministrija izšķērdējusi 3,1 miljonu eiro neatbilstoša elektroauto uzlādes staciju tīkla izveidē

Valsts kontroles revīzija atklāj izšķērdību

Valsts kontrole ir publiskojusi revīzijas rezultātus, kas liecina par Zemkopības ministrijas neefektīvo līdzekļu izmantošanu. Ieguldot 3,1 miljonu eiro elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, ministrija ir pieļāvusi nopietnas kļūdas savā plānošanā un izpildē.

Nepietiekama atbilstība attīstības plāniem

Saskaņā ar Valsts kontroles secinājumiem, Zemkopības ministrija nav rīkojusies atbilstoši saviem attīstības plāniem. Izveidotais uzlādes staciju tīkls nesaskan ar ministrijas esošajām un nākotnes vajadzībām attiecībā uz elektroautomobiļu skaitu un pielietojumu. Šāda rīcība rada bažas par to, cik jēgpilni ir valsts ieguldījumi šajā jomā.

Tehniskās iespējas un uzlādes iekārtas

Revīzija arī norāda uz to, ka uzstādītās uzlādes iekārtas nav saderīgas ar attiecīgajām vietām pieejamām tehniskajām iespējām. Tas nozīmē, ka izveidotais tīkls ir neefektīvs un nevar apmierināt elektroautomobiļu īpašnieku prasības. Tā rezultātā pieaugs šķēršļi, kas traucē elektroautomobiļu izplatībai un ilgtspējīgu transporta risinājumu attīstībai Latvijā.

Vairāki jautājumi paliek neatbildēti

Zemkopības ministrijas pieļautie pārkāpumi rada jautājumus par valsts kontrolieres uzraudzību un ministrijas spējām plānot un organizēt valsts resursu izmantošanu. Ir nepieciešams noskaidrot, kā šādas situācijas var novērst nākotnē, lai nodrošinātu efektīvu un mērķtiecīgu investīciju sektorā.

Aicinājums uz pārskatāmību un atbildību

Lai uzlabotu situāciju, Valsts kontrole aicina Zemkopības ministriju izvērtēt savas rīcības un nodrošināt atbildību par pieļautajām kļūdām. Ir svarīgi, lai valsts ieguldījumi būtu pamatoti un efektīvi, lai veicinātu zaļo transportu un ilgtspējīgu attīstību Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas