Valsts prezidents: Esam pārlieku ieslīguši normatīvismā un birokrātijāZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Valsts prezidents: Esam pārlieku ieslīguši normatīvismā un birokrātijā

Valsts prezidenta brīdinājums par normatīvisma pārpalikumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma", izteica nopietnas bažas par ietilpīgo normatīvisma un birokrātijas ietekmi uz Latvijas sabiedrību un valsti kopumā. Viņš uzsvēra, ka "kaut kas ir aizgājis greizi", un vērsās pie sabiedrības un politiskajām aprindām ar aicinājumu apzināties šo problēmu.

Birokrātijas izaicinājumi ikdienā

Rinkēvičs norādīja, ka pārspīlēta normatīvo aktu ievērošana un liekas birokrātiskas prasības var kļūt par šķērsli efektīvai darbībai. Viņš uzsvēra, ka, lai atrisinātu aktuālās problēmas, ir nepieciešams mazināt nevajadzīgu birokrātiju, kas traucē uzņēmējdarbību un iedzīvotāju dzīvi.

Aicinājums uz pārmaiņām

Valsts prezidents aicināja visus, sākot no politikas veidotājiem līdz iedzīvotājiem, apzināties nepieciešamību pēc pārmaiņām. "Mums ir jāķeras klāt šai situācijai un jārada efektīvākas vadlīnijas, kas ļautu īstenot labākus risinājumus, nevis vienkārši piepildīt papīrus," piebilda Rinkēvičs.

Nākotnes skats

Projektējot nākotni, Rinkēvičs uzsvēra, ka, lai izveidotu spēcīgāku un konkurētspējīgāku valsti, ir jāmaina attieksme pret birokrātiju un normatīvismu. "Ja nespēsim pielāgoties un pārvarēt šo izaicinājumu, mēs riskējam ar stagnāciju un attīstības bremzēšanu," uzsvēra prezidents, piebilstot, ka ir būtiski darīt labāk un efektīvāk, lai nodrošinātu sabiedrības labklājību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas