• 2024. gada 16. septembris 10:44
  • NRA
  • 7

Valsts prezidents kopā ar 60 uzņēmējiem dodas tirdzniecības misijā uz ASV

Prezidenta misija uz ASV

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs kopā ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini (ZZS) uzsāk tirdzniecības misiju uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Misijā piedalās vairāk nekā 60 uzņēmēji no Latvijas, kas ir lieliska iespēja veicināt ekonomiskās attiecības starp abām valstīm. Misija norisināsies no šodienas līdz 24.septembrim, un tās mērķis ir popularizēt Latvijas uzņēmumus un piesaistīt jaunus investīciju avotus.

Uzņēmēju iesaistīšanās un mērķi

Uzņēmēji, kuri piedalās šajā misijā, ir no dažādām nozarēm, sākot no tehnoloģijām līdz ražošanai. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) uzsver, ka šī ir lieliska platforma, lai uzņēmēji varētu prezentēt savas iespējas un meklēt sadarbības partnerus ASV tirgū. Sekmīgākas izpratnes veidošana par Latvijas uzņēmējdarbības vidi var veicināt jaunu komercdarbības iespēju rašanos.

Daudzi uzsver iespēju attiecību veidošanai

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis uzsvēra, ka tirdzniecības misija ir iespēja veidot ciešākas saites ar ASV uzņēmējiem un investoriem. “Mēs vēlamies iepazīstināt ar Latviju kā investīciju galamērķi un ļoti ceram uz panākumiem,” komentēja Valainis. Uzņēmējiem tas sniedz iespēju ne tikai iepazīties ar jaunākajām tendencēm, bet arī nodibināt kontaktus ar potenciālajiem partneriem.

Gaidāmie pasākumi un aktivitātes

Tirdzniecības misijas laikā ir plānoti vairāki pasākumi, tajā skaitā semināri un biznesa forums, kas veicinās dialogu starp Latvijas un ASV uzņēmējiem. Tiks aplūkoti dažādi jautājumi, kas attiecas uz uzņēmējdarbību, inovācijām un jaunu tehnoloģiju ieviešanu. Šāda veida aktivitātes ir ne tikai noderīgas, bet arī būtiskas, lai stiprinātu Latvijas pozīcijas starptautiskajā tirgū.

Kopējā ekonomiskā attiecību stiprināšana

Tirdzniecības misija uz ASV ir daļa no Latvijas valsts stratēģijas attiecību veidošanai ar šiem svarīgajiem tirdzniecības partneriem. Sadarbība ar ASV ir kritiski svarīga, ņemot vērā ne tikai uz ekonomisko attiecību attīstību, bet arī Latvijas stratēģisko pozīciju Eiropas un Ziemeļamerikas tirgū. Latvijas uzņēmējiem ir jādod iespēja paplašināt savu darbību un ienākt jaunajos tirgos, kas dos labumu visai valstij.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas