• vakar 14:42
  • TV3
  • 4

Vēlas atsevišķām slimībām noteikt obligātu vakcināciju

Veselības ministrijas sēde par vakcināciju

Ceturtdien Veselības ministrijā notika Imunizācijas valsts padomes sēde, kurā piedalījās veselības ministrs Hosams Abu Meri, kā arī nozaru eksperti. Šīs sēdes mērķis bija izvērtēt pašreizējo vakcinācijas un imunizācijas politiku, kā arī apspriest priekšlikumus tās uzlabošanai.

Traģiskā situācija mudina pārdomas

Diskusijas iemesls bija traģisks notikums — nevakcinēta četrus gadus veca bērna nāve, kurš mira no difterijas radītajām komplikācijām. Šis gadījums ir pievērsis uzmanību vakcinācijas nozīmei un tās ietekmei uz sabiedrības veselību. Eksperti uzskata, ka šādā situācijā ir nepieciešams stingrāk regulēt obligāto vakcināciju pret noteiktām slimībām.

Priekšlikumi par obligātu vakcināciju

Pēc minētā notikuma eksperti aicina noteiktā veidā reglementēt obligāto vakcināciju pret slimībām, kas apdraud ne tikai indivīdu, bet arī vispārējo sabiedrību. Tiek ieteikts pilnveidot vakcinācijas likumdošanu, lai efektīvāk aizsargātu bērnus un citus sabiedrības locekļus no smagām infekciju slimībām.

Vecāku atbildība un izglītošana

Papildus vakcinācijas regulācijai eksperti norāda uz nepieciešamību izvērtēt arī vecāku atbildību. Lai samazinātu nevakcinētu bērnu skaitu, ir nepieciešama izglītošanas kampaņa, kas skaidro vakcīnu nozīmi un to ietekmi uz bērnu veselību. Ministre aicina vecākus būt atbildīgiem un pieņemt apzinātus lēmumus par savu bērnu vakcināciju.

Kopsavilkums

Veselības ministrijas sēde sniedz pamatu nopietnām pārdomām par vakcinācijas politiku Latvijā. Pēdējo gadu notikumi ir parādījuši, cik būtiski ir nepieļaut vakcinācijas krīzi un veicināt sabiedrības drošību. Gaida, ka drīzumā tiks pieņemti konkrēti lēmumi, lai nodrošinātu veselību visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas