Ventspils industriālajam parkam ir daudzsološas perspektīvas (+VIDEO)Ekonomika
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 10:23
  • VS
  • 5

Ventspils industriālajam parkam ir daudzsološas perspektīvas (+VIDEO)

Video skaties šeit

Ventspils industriālā parka potenciāls

Ventspils industriālais parks piedāvā daudzsološas attīstības iespējas, īpaši mašīnbūves, elektroenerģijas, zaļā metanola, ūdeņraža, plastmasas izstrādājumu un elektronikas ražošanas nozarēs. Šīs nozares ir stratēģiski svarīgas ne tikai Ventspilij, bet arī Latvijas ekonomikai kopumā.

Baltijas nekustamo īpašumu forums

Pagājušajā nedēļā Rīgā norisinājās viens no lielākajiem starptautiskajiem nekustamo īpašumu un investīciju pasākumiem Baltijas valstīs – BREL (Baltic Real Estate Leaders) forums. Šajā forumā piedalījās arī Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Ventspils osta” pārstāvji, kuri prezentēja investīciju iespējas Ventspilī. Forumā piedalījās pieredzējuši nozares līderi un speciālisti no visas pasaules, lai pārrunātu aktuālos jautājumus nekustamā īpašuma segmentā.

Investīciju un attīstības iespējas

Foruma galvenais fokus ir uz pilsētplānošanu, digitalizāciju un investīcijām, un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra ir viens no galvenajiem partneriem. Ventspils industriālā parka prezentācijā uzsvērta tā nacionālā nozīme un attīstības potenciāls, kas piesaista investoru uzmanību.

Industriālais parks kā inovatīvs centrs

Plānots, ka topošā Ventspils industriālā parka teritorijā darbosies tehnoloģiski inovatīvi uzņēmumi. Šie uzņēmumi, izmantojot atjaunojamo enerģiju, īstenos ražošanas procesu, kas būs saskaņā ar ilgtspējīgas attīstības principiem. Ventspils industriālajā parkā ir plānotas trīs funkcionālās zonas – augsto tehnoloģiju ražošanas, zaļo tehnoloģiju ražošanas un zaļās enerģijas zona.

Investoru iespējas

Ventspils pašvaldība piedāvā investoriem iespēju nomāt plānoto ražošanas ēku ar 4400 kvm platību, kas ir aprīkota ar visu nepieciešamo infrastruktūru. Tāpat ir iespēja izsoles kārtībā iegūt apbūves tiesības saules paneļu un citu ar zaļo enerģiju saistītu būvju būvniecībai.

Ventspils kā izcila attīstības vieta

Ventspils pašvaldība jau divas desmitgades veiksmīgi īsteno industrializācijas programmu. Šeit ir radīti visi priekšnoteikumi industriālā parka attīstībai: labas izglītības un pētniecības iespējas, izcili transporta savienojumi un attīstīta pilsētvide, kas padara Ventspili par pievilcīgu vietu investīcijām.

Noskatieties video

Uzziniet vairāk par Ventspils industriālā parka perspektīvām, skatoties mūsu sagatavoto video, kurā tiek izcelti galvenie aspekti un attīstības plāni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas