Vietējo investoru nauda šobrīd aizplūst prom, saka igauņu eksperteFinanses/Delfi plus/Delfi bizness
Foto un virsraksts: Delfi

Vietējo investoru nauda šobrīd aizplūst prom, saka igauņu eksperte

Investīciju vide Baltijā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā

Ieguldījumi Baltijā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā ir ieguvuši augsta riska investīciju statusu. Šī situācija ir novērojama visās trijās Baltijas valstīs, kur vietējie un ārzemju investori ir kļuvuši piesardzīgāki. Iespējams, ka ģeopolitiskā neskaidrība ir iemesls, kādēļ kapitāla tirgū vērojama investīciju vilcināšanās.

Aizplūšana un vietējo investoru piesardzība

Marina Kotkasa, pieredzējusi eksperte no Igaunijas un "Cobalt" partnere, norāda, ka vietējo investoru nauda šobrīd tiešām aizplūst prom. Iemesls tam ir ne vien ģeopolitiskās situācijas radītā nedrošība, bet arī zemi ārzemju investoru plūsmas līmeņi pēdējos gados. Šī tendence varētu turpināties, ja situācija nestabilizēsies.

Igauņu investoru loma Baltijas tirgos

Kā viena no nozīmīgākajām grupām Baltijas kapitāla tirgū, igauņu investoriem ir liela nozīme. Par to, cik vitāli viņi ir konkrētajām biržām un kādas stratēģijas šobrīd tiek pielietotas, Marina Kotkasa sniegs padziļinātu analīzi Baltijas kapitāla tirgus konferencē, kas notiks 7. novembrī. Tās laikā tiks apspriesti ne tikai pašreizējie izaicinājumi, bet arī iespējamās nākotnes perspektīvas.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Ņemot vērā esošo situāciju, Baltijas kapitāla tirgi stāv pie izšķiroša pagrieziena punkta. Investoru aktivitāte, gan vietējā, gan ārvalstu, būs atkarīga no politiskās stabilitātes, ekonomiskajiem rādītājiem un līdzšinējo investīciju tendencēm. Lai gan riski ir augsti, potenciālais ieguvums ilgtermiņā varētu būt ievērojams, ja Baltijas valstis spēs pārliecināt investorus par savu drošību un uzticamību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas