Vīrietis vairākām personām izkrāpj naudu, nepiegādājot solīto malkuKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • vakar 11:23
  • VS
  • 5

Vīrietis vairākām personām izkrāpj naudu, nepiegādājot solīto malku

Naudas izkrāpšana Liepājā

Valsts policija rosinājusi prokuratūru sākt kriminālprocesu pret vīrieti, kurš, izmantojot nepatiesus sludinājumus, izkrāpis naudu vairākām personām, nepiegādājot solīto malku. Šis gadījums ir radījis satraukumu vietējā sabiedrībā, jo cilvēki kļuvuši par krāpšanas upuriem.

Negadījumu sērija

Sākotnēji Valsts policijā tika saņemta informācija no kādas sievietes, kura, atsaucoties uz sludinājumu par malkas iegādi, veica iemaksu 50 eiro apmērā, taču solītā malka nesaņēma. Pārbaudot situāciju, tika noskaidrots, ka daudzas citas personas arī ir dūrušas līdzīgu pieredzi – viens vīrietis samaksājis 50 eiro par malku, bet arī viņš palicis bez piegādes, savukārt cits klients aizskaitījis 28,80 eiro un jau tāpat cietis no krāpšanas.

Izmeklēšanas gaita

Valsts policijas amatpersonas nekavējoties reaģēja uz saņemtajām sūdzībām un uzsāka kriminālprocesu. Izmeklēšanas laikā tika noskaidrota iespējama vainīgā persona, kurš, izrādās, sludinājumus izvietojis vietējā Liepājas ziņu portālā.

Ārējie riski un padomi iedzīvotājiem

Policija atgādina, ka šādiem darījumiem ir ieteicams pieiet ar piesardzību. Vislabāk ir veikt darījumus klātienē, lai pārdevējs varētu pārliecināties par to, ka nauda ir saņemta, un pircējs varētu būt pārliecināts, ka solītā prece ir piegādāta.

Likuma sekas

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu. Sabiedrības informētība un piesardzība šādos gadījumos ir izšķiroša, lai novērstu turpmākas krāpšanas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas