• 2024. gada 2. septembris 07:33
  • JAUNS.LV
  • 45

"Viss notika tik ātri un tik nežēlīgi" - vēža skartajai Dagnijai Polei vienīgā cerība uz ziedotājiem

Nevis laiku, bet dzīvību skaitot

Rīdziniece Dagnija Pole, 65 gadi, šā gada sākumā piedzīvoja šoku, kas uz visiem laikiem mainīja viņas dzīvi. Negaidot, viņai tika diagnosticēts kuņģa vēzis jau ceturtajā stadijā, kas nozīmēja, ka cīņa ar šo slimību būs smaga un izaicinoša. "Viss notika tik ātri un tik nežēlīgi," atzīst Dagnija, runājot par savu pieredzi.

Ķīmijterapija un dārgas ārstēšanas iespējas

Pirmajās ārstēšanas fāzēs Dagnijai tika uzsākta ķīmijterapija, kuras mērķis bija sagatavot viņas ķermeni nākamajām ārstēšanas metodēm. Tomēr pēc tam sekoja ārstu konsilijs, kurā tika nozīmētas dārgas zāles - Nivolumab. Diemžēl šīs zāles nav valsts apmaksātas, kas rada papildu slogu Dagnijas ģimenei.

No medicīnas uz slimību

Šī situācija ir īpaši sāpīga Dagnijai, jo viņa, visu mūžu strādājot medicīnā, par medicīnas māsu Gaiļezera slimnīcas acu nodaļā, ir veltījusi savu dzīvi, lai palīdzētu citiem. “Darbs man ļoti patika, medicīna bija mana sirdslieta,” viņa stāsta. Šobrīd Dagnijai ir jātiek galā ar šausmīgu likteni, kas ir pavērsis viņas dzīvi par 180 grādiem.

Cerība uz sabiedrības atbalstu

Tagad Dagnijas vienīgā cerība ir ziedotāji. Viņa ir uzsākusi ziedojumu vākšanas kampaņu, cerot, ka līdzcilvēki sniegs atbalstu, lai segtu ārstēšanas izmaksas. "Es zinu, ka cīnīšos līdz pēdējai elpai, bet man vajadzīga palīdzība," Dagnija piebilst, cerot uz sabiedrības cilvēcību un atbalstu šajā grūtajā laikā. Dagnijas stāsts ir skaidrs atgādinājums par to, cik svarīga ir solidaritāte un atbalsts cilvēkiem, kuri saskaras ar nopietnām veselības problēmām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas