Zemkopības ministrija gatavo augsni vēl intensīvākai mežu ciršanai, pauž dabas sargiVide
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 17:03
  • TV3
  • 4

Zemkopības ministrija gatavo augsni vēl intensīvākai mežu ciršanai, pauž dabas sargi

Zemkopības ministrijas jauni noteikumu grozījumi

Latvijas Zemkopības ministrija ir izstrādājusi jaunus noteikumus, kas paredz pastiprinātu mežu ciršanu valstī. Šie grozījumi, kas izstrādāti bez pietiekamas sabiedriskās diskusijas, rada nopietnas bažas par meža ekosistēmas saglabāšanu un apsaimniekošanas ilgtspēju.

Dabas sargu trauksme

Latvijas Ornitoloģijas biedrība ir izteikusi nopietnas bažas par plānotajiem grozījumiem, apgalvojot, ka tie var radīt nelabvēlīgas sekas ne tikai putnu, bet arī citu meža dzīvnieku un augu sugām. Viņi uzskata, ka šāda rīcība var graut ekosistēmu līdzsvaru un apdraudēt bioloģisko daudzveidību.

Ilgtspējīgas mežu apsaimniekošanas izaicinājumi

Ar intensīvāku mežu ciršanu rodas risks, ka mērķi par ilgtspējīgu lauksaimniecības un meža apsaimniekošanu var tikt apdraudēti. Dabas sargi norāda, ka tas var novest pie resursu izsīkuma un pastāvīgu ekoloģisko problēmu rašanās, kas ietekmēs ne tikai dabu, bet arī cilvēkus, kuri ir atkarīgi no meža resursiem.

Sabiedrības reakcija un nākotnes perspektīvas

Sociālajos tīklos un medijos jau tiek iztirzāti šie jaunie noteikumi un to iespējamās sekas. Vairāki aktīvisti aicina sabiedrību pievienoties pūliņiem, lai aizsargātu Latvijas mežu vērtības un vēlas, lai Zemkopības ministrija izvērtē šos grozījumus no ilgtspējīgas attīstības viedokļa. Tuvākajā nākotnē varētu sagatavot protestus un citas akcijas, lai pievērstu uzmanību šai svarīgajai tēmai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas