ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiroZiņas
Foto un virsraksts: Diena

ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiro

ZM 2025.gada budžets – nozīmīgs ieguldījums lauksaimniecībā

Zemkopības ministrija (ZM) ir apstiprinājusi, ka 2025.gada budžeta apmērs ir 874,898 miljoni eiro. Šis budžets ir svarīgs solis Latvijas lauksaimniecības un vides politikas attīstībā, un tā mērķis ir uzlabot lauksaimniecības sektora konkurētspēju un ilgtspējību.

Eiropas Savienības atbalsts

No kopējā budžeta 716,653 miljoni eiro būs paredzēti Eiropas Savienības politikas instrumentu īstenošanai. Šāds finansējums sniegs iespēju īstenot dažādus lauksaimniecības attīstības projektus, tajā skaitā resursu saglabāšanu un vides aizsardzību. Šie līdzekļi ir būtiski, lai nodrošinātu Latvijas lauksaimnieku konkurētspēju Eiropas tirgū.

Pamatfunkciju nodrošināšana

Tāpat 158,245 miljoni eiro tiks veltīti Zemkopības ministrijas pamatfunkciju nodrošināšanai. Šie līdzekļi tiks izmantoti, lai turpinātu sniegt komersantiem nepieciešamos pakalpojumus un atbalstu, kā arī nodrošinātu valsts lauksaimniecības politikas īstenošanu.

Ministrijas pārstāvju skaidrojumi

Šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē ZM pārstāvji informēja deputātus par plānoto budžetu, uzsverot tā nozīmi nacionālās lauksaimniecības un vides aizsardzības prioritāšu īstenošanā. Deputāti tika aicināti aktīvi diskutēt par budžeta izlietojumu, lai maksimāli palielinātu tā ietekmi uz Latvijas laukiem un videi draudzīgu attīstību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas