Žurnālisti atklājuši, ko Putins ar Kadirova palīdzību nozaga no UkrainasPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 16:17
  • NRA
  • 5

Žurnālisti atklājuši, ko Putins ar Kadirova palīdzību nozaga no Ukrainas

Putina un Kadirova sadarbība

Amerikāņu žurnālisti nesen atklājuši satraucošus faktus par Krievijas prezidenta Vladimira Putina un Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova ciešo sadarbību. Saskaņā ar jaunākajām ziņām, Putins ir nodevis Kadirova kontrolē vienu no divām lielākajām metalurģijas rūpnīcām Mariupolē, kuras ieņem nozīmīgu lomu Ukrainas ekonomiskajā sistēmā.

Metalurģijas rūpnīcas nozīme

Mariupoles metalurģijas rūpnīcas ir svarīgs ekonomikas elements ne tikai Ukrainā, bet arī reģionā kopumā. Šīs rūpnīcas ražo lielu daļu metālu, kas tiek izmantoti būvniecībā un industrijā. To zaudēšana Krievijas kontrolē varētu nopietni ietekmēt Ukrainas atjaunošanas iespējas pēc kara iznīcināšanas.

Rūpnīcas nodošanas apstākļi

Kā norāda “The Wall Street Journal”, Kadirova banda, kas ir pazīstama ar agresīvu un bieži vien nelegālu izturēšanos, ir sākusi veikt aktivitātes šajā rūpnīcā. Žurnālisti norāda, ka šī rīcība ne tikai demonstrē Kadirova palielināto ietekmi, bet arī rada draudus vietējiem darbiniekiem un rūpnīcas nākotnei.

Ukrainas pretestība

Ukrainas valdība ir norādījusi, ka šādas aktīvas jauno teritoriju apgūšanas metodes no Krievijas puses ir nepieņemamas. Valdība turpina strādāt pie sankciju ieviešanas pret Krieviju un tās sabiedrotajiem, cerot ne tikai atgūt zaudētās teritorijas, bet arī aizsargāt valsts ekonomiku un sabiedrību no turpmākām agresijām.

Noslēgumā

Šis nesenais atklājums iedrošina jaunas diskusijas par Krievijas un tās sabiedroto rīcību agrāk okupētajās teritorijās, jo īpaši attiecībā uz resursu izsaimniekošanu un ekonomisko ekspluatāciju. Žurnālisti turpinās sekot līdzi situācijai, un viņu atklājumi var kalpot kā svarīgi pierādījumi starptautiskajām organizācijām, kas strādā pie kara noziegumu izmeklēšanas un par vainīgo saukšanai pie atbildības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas