112 dispečere satrauktai mātei, kura meklē savu bērnu, palīdzību iesaka meklēt internetā, ziņo LTVSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

112 dispečere satrauktai mātei, kura meklē savu bērnu, palīdzību iesaka meklēt internetā, ziņo LTV

Notikuma fons

Otrdien, 22. oktobrī, notika satraucošs incidents, kad desmit gadus veca meitene vakarā, kad jau bija satumsis, iekāpa vilcienā bez saviem dokumentiem, somas un telefona. Šie priekšmeti palika viņas tēta rokās, kurš meiteni pavadīja līdz vilcienam. Šāds notikums izraisīja lielu satraukumu viņas vecāku vidū, īpaši mātei, kura bija noraizējusies par to, ka meitene var izkāpt vai tikt izsēdināta kādā pieturā.

Mātes aicinājums uz palīdzību

Māte, sajūtot, ka situācija var kļūt bīstama, nolēma lūgt palīdzību, zvanot uz ārkārtas tālruni 112. Viņa cerēja saņemt ātru un efektīvu risinājumu, lai atrastu savu bērnu un pārliecinātos, ka ar viņu viss ir kārtībā. Taču atbildes, ko viņa saņēma, pārsteidza un vīlās.

112 dispečera atbilde

Saskaņā ar Latvijas Televīzijas (LTV) informāciju, 112 dispečers norādīja meitenes mātei, ka viņai ir jārisina situācija pašai, ieteicot meklēt "Pasažieru vilciena" kontaktus internetā. Šāda attieksme radīja brīdinājumus par steidzamu kļūdu, jo vecāki ne tikai sagaida kādu iepriekš izstrādātu palīdzību krīzes situācijās, bet arī veic aktīvas rīcības, lai pasargātu savus bērnus.

Sabiedrības reakcija

Šis gadījums izsauca plašas diskusijas sabiedrībā par to, cik būtiska ir efektīva komunikācija un atbalsts no glābšanas dienestiem, īpaši situācijās, kad ir iesaistīti bērni. Daudzi cilvēki pauž sašutumu par to, ka dispečeri neizsniedza konkrētu palīdzību, bet gan norādīja uz pašpalīdzību, kas var būt nesaprotama satrauktām māmiņām, kuras satraucas par savu bērnu drošību.

Secinājumi un aicinājums

Šis incident ir atgādinājums par nepieciešamību uzlabot komunikāciju starp ārkārtas dienestiem un sabiedrību, it īpaši, ja runa ir par bērnu drošību. Tēti un mammas ir pelnījuši profesionālu un atbilstošu atbalstu kritiskās situācijās, un mēs ceram, ka līdzīgi gadījumi nākotnē netiks uztverti tik viegli. Saglabāsim modrību un prasīsim labāku atbalstu no dienestiem, kuriem jābūt mūsu sabiedrības drošības garantijai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas