Āfrikā krītas ražas, un zemnieki vaino minerālmēslus

Krītošās ražas Āfrikā

Āfrikā šobrīd valda satraukums saistībā ar ražu kritumu, kas skāris daudzas valstis kontinentā. Zemnieki saskaras ar tādām problēmām, kas ietekmē ne vien viņu ienākumus, bet arī vietējo pārtikas drošību. Pēdējie dati liecina, ka šā gada ražas ir zemā līmenī, un tas rada bažas par turpmākajām sekām, tostarp bada draudiem.

Maskavas kara ietekme uz minerālmēslu piegādēm

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā un sekojošām sankcijām, ir izskanējusi bažas, ka Āfrikā ražoto pārtikas produktu apjoms var dramatiski samazināties. Krievija ir viens no vadošajiem minerālmēslu ražotājiem pasaulē, un tās produkcijas trūkums ir ietekmējis ne tikai Āfrikas valstis, bet arī citus reģionus. Politiskie eksperti brīdina, ka, nesaņemot šos svarīgos izejvielas, Āfrika var saskarties ar reālām bada problēmām.

Zemnieku viedoklis - minerālmēslojums kā problēma

Tomēr situācija ir sarežģītāka, nekā varētu šķist. Daudzi afrikāņu zemnieki izsaka sašutumu par mākslīgā mēslojuma izmantošanu, apgalvojot, ka tas ir sabojājis zemes auglību un samazinājis ražas kvalitāti. "Mēslojums ir iznīcinājis mūsu zemi, padarot to mazāk auglīgu," teic kāds zemnieks no Rietumāfrikas. Šāda veida it kā progresīvā pieeja lauksaimniecībai kļūst apsūdzēta par atkarības radīšanu no dārgām ķīmiskajām vielām, nevis dabīgu risinājumu meklēšanu.

Nākotnes izaicinājumi un iespējas

Lai gan politika un ekonomiski apstākļi ietekmē Āfrikas laukus, ir skaidrs, ka zemnieki un lauksaimnieki meklē alternatīvas. Pieaug interese par dabīgiem mēslojumiem un ilgtspējīgas lauksaimniecības praksi, kas varētu atjaunot zemes auglību un mazināt atkarību no ārējiem piegādātājiem. Visticamāk, tuvākajos gados redzēsim arvien vairāk iniciatīvu, kas vērstas uz auglības uzlabošanu un lauksaimniecības ilgtspēju Āfrikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas