• 2024. gada 26. jūlijs 19:31
  • TV3
  • 14

Ar Putinu un nošaušanu draudošajai Žaleiko mātei aizliedz piedalīties jebkādās futbola aktivitātēs

RFS Futbolista Mātei Uzlikts Liegums

Latvijas Futbola federācija (LFF) ir paziņojusi, ka RFS futbolista Gļeba Žaleiko mātei, Marinai Ščerbakovai, ir piemērots pagaidu liegums piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs. Šis lēmums ir pieņemts pēc tam, kad Ščerbakova publiski izteicās saistībā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstu.

Sabiedrības Reakcija

Šī situācija ir izraisījusi plašu sabiedrības uzmanību un diskusijas par sporta un politikas savstarpējo ietekmi. Lielākā daļa Latvijas futbolu un sporta kopienas aktīvi izsaka atbalstu LFF lēmumam, uzsverot, ka sportam jābūt brīvam no politiskajā spektrā esošām interakcijām.

LFF Pozīcija

LFF sniegtais paziņojums norāda, ka šis lēmums ir saistīts ar vērtībām, ko organizācija pārstāv. "Mēs nevēlamies, lai futbols tiktu izmantots kā platforma politiskām izpausmēm, it īpaši, ja tās ir pretrunā ar mūsu valsts interesēm," norādīja LFF pārstāvis.

Marinas Ščerbakovas Reakcija

Lai gan Marina Ščerbakova vēl nav sniegusi publisku komentāru par šo lēmumu, ir sagaidāms, ka viņas nostāja tiks izklāstīta tuvākajā laikā. Vairāki avoti norāda, ka šis jautājums varētu novest pie plašākām diskusijām par sporta un personiskajām tiesībām.

Nākotnes Perspektīvas

Sagaidāms, ka pagaidu liegums neietekmēs Gļeba Žaleiko sportisko sniegumu, taču tas var radīt jautājumus par nākotnes attiecībām starp sportistiem un viņu ģimenēm. Futbola pasaule turpinās sekot šim gadījumam, kas, šķiet, uzsver, cik svarīgi ir atdalīt sportu no politikas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas