• 2024. gada 16. septembris 10:34
  • LSM
  • 3

Asinsdonoru centrā izsīkuši vairāku grupu asins krājumi; aicina ziedot

Asinsdonoru centra trūkums

Valsts asinsdonoru centrā (VADC) pēdējā laikā novērots ievērojams vairāku asinsgrupu asiņu trūkums. Šī situācija ir radījusi bažas par pacientu ārstēšanas iespējām, jo trūkst būtisku resursu, kas ir nepieciešami slimnīcu ikdienas darbībā.

Aicinājums ziedot asinis

VADC pārstāvji aicina esošos un topošos asinsdonorus aktīvi iesaistīties asins ziedošanā. "Bez ziedojumiem mēs nespēsim nodrošināt nepieciešamos krājumus un apmierināt slimnīcu pieprasījumu," norāda centra pārstāvis. Asins ziedošana ir vienkāršs un nozīmīgs veids, kā katrs var palīdzēt saviem līdziniekiem.

Kad un kur var ziedot asinis?

Asinis var ziedot Valsts asinsdonoru centra filiālēs visā valstī. Centrs aicina ikvienu, kas ir vesels un sasniedzis 18 gadu vecumu, apmeklēt ziedošanas punktus, lai palīdzētu šajā svarīgajā misijā. "Asins donora process ir ātrs un drošs, un jāatzīmē, ka pēc ziedošanas cilvēki var atgriezties pie ikdienas darbiem," uzsver VADC pārstāvji.

Asins grupu nozīme

Svarīgi atzīmēt, ka katra asinsgrupa ir nozīmīga, un dažām grupām ir lielāka pieprasījuma pēc tām. Jo īpaši reti sastopamās asins grupas ir nepieciešamas ķirurģiskām operācijām un dzīvībai bīstamos gadījumos. VADC aicina ikvienu apdomāt, kura grupas asinis varētu sniegt vislielāko atbalstu.

Kopā varam palīdzēt

Asinsdonoru ziedojumi ir vitalizējoši pasaulē, kur veselība ir galvenā vērtība. Katrs donors var izmainīt kāda cilvēka dzīvi, tādēļ aicinām ikvienu iesaistīties un ziedot asinis. Kopā mēs varam nodrošināt, ka resursi ir pieejami, kad tie visvairāk nepieciešami.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas