Atbalstu ar CNG gāzi darbināmiem auto varētu paredzēt tikai kravas transportam un autobusiem
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:00
  • LSM
  • 3

Atbalstu ar CNG gāzi darbināmiem auto varētu paredzēt tikai kravas transportam un autobusiem

Atbalsts CNG transportam Latvijā

Latvijā kā dabai draudzīgāka transporta alternatīva tika popularizēta saspiestās dabasgāzes (CNG) izmantošana. Pagātnē tika plānota paplašināšanās CNG uzpildes stacijām, kas solīja veicināt šī pārvietošanās veida popularitāti. Tomēr, kā norāda Latvijas Televīzijas raidījuma "4. studija" skatītāji, šobrīd CNG izmantošana vairs nav tik pievilcīga.

CNG izmantošanas izaicinājumi

CNG transporta līdzekļu izmantošana ir kļuvusi dārga un neizdevīga. Pārmaiņas tirgū un pieaugošās izmaksas ir novedušas pie tā, ka arvien mazāk cilvēku izvēlas šo alternatīvo degvielu ikdienas pārvietošanai. Šī situācija ir radījusi diskusijas par nepieciešamību pielāgot atbalsta mehānismus.

Valsts atbalsts kravas transportam un autobusiem

Klimata un enerģētikas ministrijā pašlaik tiek apspriests, kā valsts varētu sniegt atbalstu ar dabasgāzi darbināmu automašīnu īpašniekiem. Tomēr, kā norādīts, šis atbalsts tiks paredzēts tikai kravas transportlīdzekļiem un autobusiem. Šāda pieeja liecina par valsts mērķi koncentrēties uz lielāka apjoma un intensīvāks transporta veidiem, turklāt cenšoties mazināt ietekmi uz vidi.

Nākotnes tendences un secinājumi

Lai gan saspiestās dabasgāzes izmantošana kā alternatīvs enerģijas avots bija daudzsološa, tirgus realitāte ir izrādījusies sarežģītāka. Ir svarīgi ņemt vērā, ka atbalsts pieejams tikai noteiktiem transporta veidiem, kas var pastiprināt kravas transporta nozīmi ilgtspējīgas attīstības kontekstā. Tomēr jautājums par vispārēja CNG transporta atbalsta piemērošanu paliek atklāts un prasa plašāku diskusiju starp politiķiem, uzņēmējiem un sabiedrību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas