• 2024. gada 11. jūlijs 11:28
  • Delfi
  • 15

Bonus-malus beigas. Kā tas ietekmēs OCTA un polišu cenas

Bonus-malus beigas

No 1. augusta tiks pārtraukta obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) polišu cenu noteikšanā izmantotā bonus-malus sistēma. Tas radījis satraukumu daļā autoīpašnieku, kuri bažījas par iespējamu šī apdrošināšanas veida polišu cenu kāpumu.

Kā tas ietekmēs OCTA un polišu cenas

Pašreizējā bonus-malus sistēma ļāva samazināt OCTA nodrošinājuma polišu cenas tiem autoīpašniekiem, kuri bija spējuši noturēt zemu riska koeficientu un netika iesaistīti negadījumos. Ar šīs sistēmas pārtraukšanu, daudziem būs jāsagaida un jānovērtē, kā tas ietekmēs viņu apdrošināšanas izmaksas.

Autoīpašnieku bažas

Daži autoīpašnieki pašlaik pauž bažas par iespējamu OCTA un citu apdrošināšanas veidu cenu pieaugumu, jo bonus-malus sistēma ļāva tiem saņemt atlaides, ja viņi bija pierādījuši savu drošo braukšanas stilu. Tagad viņiem būs jāpielāgojas jaunajai sistēmai un jāgatavojas iespējamam cenai kāpumam.

Nākotnes prognozes

Lai gan daži bažījas par iespējamu cenu pieaugumu, citi eksperti uzskata, ka bez bonus-malus sistēmas OCTA cenas varētu palikt stabilas vai pat samazināties. Lai precīzi novērtētu iespējamo ietekmi, būs jāgaida un jāuzrauga aptaujas un statistika pār nākamajiem mēnešiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas