• 2024. gada 30. augusts 12:29
  • NRA
  • 7

Brīvdienās laiks kļūs vēsāks, iespējams negaiss; nākamnedēļ stiprais karstums atgriezīsies

Brīvdienās gaidāmas izmaiņas laika apstākļos

Sestdien, 28. oktobrī, Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas būtiski ietekmēs laika apstākļus visā valstī. Sinoptiķi prognozē, ka gaisa temperatūra ievērojami pazemināsies, radot vēsāku un nepatīkamāku laiku, kas varētu iepriecināt tos, kam tīk vēsāks klimats.

Iespējams negaiss un nokrišņi

Kā norāda meteorologi, ar aukstā fronte varētu saistīties arī stipras lietusgāzes un iespējamais negaiss. Šāda laikapstākļu attīstība ietekmēs ne tikai loku meteoroloģiju, bet arī iedzīvotāju ikdienu, jo vējains un mitrs laiks var radīt neērtības brīvā laika pavadīšanā.

Nākamnedēļ atgriezīsies karstums

Tomēr neskatoties uz šīm nepatīkamām pārmaiņām brīvdienās, nākamnedēļ gaidāms straujš atgrieziens pie karstuma. Sinoptiķi prognozē, ka, sākot ar otrdienu, 31. oktobri, gaisa temperatūra atkal paaugstināsies, ļaujot iedzīvotājiem izbaudīt siltākus rudens laikapstākļus.

Ko sagaidīt nākamajās dienās?

Tātad, kamēr brīvdienās būs jāsastopas ar vēsākiem un visai drēgnajiem laika apstākļiem, nākamajā nedēļā tuvākajā laikā varam gaidīt pēkšņu karstuma atgriešanos. Iedzīvotājiem ieteicams plānot savas aktivitātes un sagatavoties, lai maksimāli izmantotu gaidāmos siltos laikapstākļus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas