Cēsu «Fonoklubs» – pirms 16 gadiem un tagad. Saruna ar vienu no tā saimniekiem Jāni Sildniku
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 09:47
  • LSM
  • 3

Cēsu «Fonoklubs» – pirms 16 gadiem un tagad. Saruna ar vienu no tā saimniekiem Jāni Sildniku

Cēsu «Fonoklubs» – vēstures atspulgs

Cēsis ir pazīstama ar savu bagāto kultūras mantojumu, un viens no Latvijas mūzikas dzīves centriem ir «Fonoklubs», kas piedāvā ne tikai koncertus, bet arī iespēju atpūsties. Pirms 16 gadiem brāļi Sildniki – Marts, Lauris un Jānis – uzsāka šo uzņēmumu ar skaidru vīziju: radīt vietu, kur cilvēki var pulcēties, izbaudīt mūziku un kopīgi dalīties emocijās. «Fonoklubs» ir kļuvis par iemīļotu galamērķi gan jauniem māksliniekiem, gan pieredzējušiem mūziķiem, kas vēlas uzstāties šajā unikālajā vidē.

Brāļu Sildniku apņemšanās un mīlestība pret mūziku

Jānis Sildniks, viens no «Fonokluba» saimniekiem, atzīst, ka šis bizness ir vairāk sirdslieta nekā izdevīga uzņēmējdarbība. «Dažreiz, ja visu analizētu skaitļos, rezultāts būtu diezgan racionāli neapmierinošs. Taču mūsu motivācija nāk no mīlestības pret mūziku un vēlmes attīstīt šo vietu tieši Cēsīs,» viņš skaidro. Brāļi ikdienā saskaras ar dažādiem izaicinājumiem, taču viņiem ir svarīgi neapstāties un turpināt attīstīt šo unikālo vietu.

«Fonoklubs» – attīstība un jauni izaicinājumi

Par spīti covid ierobežojumiem un citiem izaicinājumiem, «Fonoklubs» ir spēris svarīgus soļus attīstībā. Jānis norāda, ka viņi ir adaptējuši savu koncertu programmēšanu, piedāvājot dažādas jaunas iniciatīvas, piemēram, tematiskos pasākumus un sadarbību ar vietējiem māksliniekiem. «Mēs vēlamies būt tuvu savai auditorijai un piedāvāt tās, kas patiešām interesē un aizrauj,» viņš piebilst.

Būtiska loma Cēsu kultūras ainavā

«Fonoklubs» ne tikai veicina Cēsu mūzikas dzīvi, bet arī kalpo kā platforma jauniem talentiem. Jāņa vārdos izskan, ka viņiem ir svarīgi, lai jaunie mākslinieki iegūtu iespēju uzstāties un attīstīt savas prasmes. Pateicoties brāļu Sildniku entuziasmam un apņēmībai, Cēsu «Fonoklubs» turpina būt nozīmīgs kultūras centrs, kas ne tikai apvieno mūzikas mīļotājus, bet arī rada jaunas iespējas esi kultūras veidošanai reģionā.

Nākotnes vīzija un cerības

Runājot par nākotni, Jānis pauž optimismu par «Fonokluba» attīstību. «Mēs plānojam paplašināt savu piedāvājumu un piesaistīt arvien jaunus māksliniekus. Mūsu mērķis ir kļūt par vietu, kur mūzika ne tikai tiek spēlēta, bet arī dzīvota,» viņš teic. Šī brīža izaicinājumi nav šķērslis, bet drīzāk iespēja augt un attīstīties, un «Fonoklubs» turpinās darboties kā gaisma Cēsu kultūras ainavā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas