Kardiogramma uz ekrānaZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Kardiogramma uz ekrāna

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls - kardiogramma uz ekrāna

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls (Riga IFF) šogad, no 17. līdz 27. oktobrim, atsāk darbu ar stilīgu un aizraujošu programmu. Festivāla blīvais formāts, kas ik gadu piesaista gan vietējo, gan starptautisko kino mīļotāju uzmanību, ir kļuvis par kardiogrammu, kas atspoguļo Latvijas kino attīstību un dinamiku.

Daudzveidīga filmu programma

Šogad festivāls piedāvā daudzpusīgu 120 filmu programmu, kas aptver gan lielus starptautiskus hitus, gan iespaidīgus mākslinieciski neatkarīgus darbus. Šī plašā kolekcija ne tikai demonstrē Latvijas kino kvalitāti, bet arī akcentē nozares starptautisko pievilcību un tās spēju konkurēt globālajā tirgū.

Latvijas kino kvalitāte uz skatītāja ekrāna

Riga IFF ir iespēja iepazīties ar izcilām Latvijas filmu veidotāju darbībām. Festivāls ne tikai sniegs skatītājiem iespēju apmeklēt ģeniālus dokumentālos un spēlfilmas darbus, bet arī rīkos diskusijas un paneļdiskusijas, kurās piedalīsies nozīmīgi Latvijas kino jomas pārstāvji.

Starptautiskā pievilcība

Riga IFF nezaudē arī starptautisko dimensiju. Festivālā piedalīsies dažādi ārzemju režisori un producents, kas dalīsies savā pieredzē un redzējumā par kino, tādējādi veicinot kultūras apmaiņu starp Latviju un citām valstīm.

Secinājums

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls ir daudz vairāk nekā tikai filmu skatīšanās pasākums — tas ir būtisks mirklis Latvijas kultūrā, kas atspoguļo mūsu kinematogrāfijas sirdsdarbību. Neatkarīgi no tā, vai esat kino entuziasts vai vienkārši vēlaties izbaudīt labu saturu, festivāls piedāvā kaut ko ikvienam. Viss, kas jums jādara, ir ierasties Rīgā un ļauties kino burvībai, kas pulsē ekrānā kā spēcīgs kardiogrammas sitiens.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas