• 2024. gada 23. jūlijs 13:54
  • Delfi
  • 9

"CrowdStrike" kļūmi, kas paralizēja datorus pusē pasaules, varēja novērst, uzskata eksperts

Kiberdrošības vājo vietu atklājums

Pagājušās nedēļas izskaņā pasaulē notika incidenta, kas vēl ilgi paliks atmiņā - nezināmā kiberdrošības uzņēmuma "CrowdStrike" pieļauta kļūme, kas paralizēja teju pusi globālās digitālās infrastruktūras. Šī situācija radīja plašas sekas, ieskaitot ievērojamus zaudējumus uzņēmumiem visā pasaulē, un liecināja par nopietnām kiberdrošības problēmām, kas ir jāpievērš lielāka uzmanība.

Uzņēmumi cieš zaudējumus

Kļūda, kas izraisīja globālu traucējumu, ietekmēja dažādas nozares un uzņēmumus. Daudzās organizācijās tika traucēta darbība, palielinoties finansiālajiem zaudējumiem un radot bažas par datu drošību. Pat lielas kultūras pasākumu programmas, kā festivāls "Positivus", nācās steidzīgi pielāgot, kad mākslinieks "Offset" nevarēja ierasties Rīgā aviosatiksmes sarežģījumu dēļ.

Ekspertu viedoklis par iespējamo risinājumu

Kiberdrošības eksperti uzskata, ka šo situāciju varēja novērst ar labāku sistēmu un proaktīvāku pieeju drošībai. Daudzi norāda, ka efektīvākas preventīvās stratēģijas un regulāras sistēmas pārbaudes varētu mazināt vai pat novērst šādas kritiskas kļūmes rašanos nākotnē. Vairāki analītiķi aicina uzņēmumus investēt kiberdrošībā, lai pasargātu sevi no iespējamām draudēm un nodrošinātu turpmāku stabilu darbību.

Secinājumi un tālāka rīcība

" crowdstrike " kļūme skaidri parāda dažādas rūpes un riska faktorus, kas saistīti ar mūsdienu digitālo pasauli. Gaidāmās dienas nesīs nepieciešamību uzlabot kiberdrošības pasākumus un praktizēt labākas krizēs pieteikšanās stratēģijas, lai nodrošinātu, ka tādas situācijas vairs neatkārtojas. Uzņēmumiem ir steidzami jāizstrādā plāni, kā uzlabot savas IT infrastruktūras drošību un sagatavoties iespējamajiem incidentiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas