D vitamīna nozīme senioriem – skaidro speciālistiSkaistums&Veselība
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 14:23
  • NRA
  • 13

D vitamīna nozīme senioriem – skaidro speciālisti

D vitamīna nozīme visos vecuma posmos

D vitamīna uzņemšana ir būtiska visos vecuma posmos, taču tā īpaši iegūst nozīmi senioru vecumā. Lielākā daļa cilvēku nav informēti par D vitamīna priekšrocībām, kas ir svarīgas ne tikai fiziskajai, bet arī garīgajai veselībai. Šis vitamīns palīdz saglabāt kaulu blīvumu un veicina normālu imūnsistēmas darbību.

Osteoporozes profilakse

Ideāls D vitamīna līmenis senioriem ir saistīts ar osteoporozes primāro profilaksi. Kā skaidro ģimenes ārste Zane Zitmane, ķermenis ar vecumu nepalielina D vitamīna ražošanu pats, tādējādi ir īpaši svarīgi nodrošināt tā pietiekamu uzņemšanu caur uzturu vai piedevām. Osteoporoze ir nopietna slimība, kas var radīt kaulu trauslumu un palielināt lūzumu risku.

Speciālistu ieteikumi

BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece ieteic visiem senioriem rūpēties par regulāru D vitamīna uzņemšanu. Viņa uzsver, ka profilakse ir labākais risinājums, un savlaicīga vitamīna uzņemšana var novērst daudzus veselības problēmu riskus. Ieteicams veikt regulāras veselības pārbaudes un konsultēties ar mediķiem par nepieciešamību papildināt D vitamīnu.

Veselības saglabāšana ar D vitamīnu

Pietiekama D vitamīna uzņemšana var palīdzēt arī mazināt dažādas veselības problēmas, piemēram, sirds un asinsvadu slimības un diabētu. Īpaši svarīgi ir izvēlēties sabalansētu uzturu, kurā iekļauti produkti, kas bagāti ar D vitamīnu, piemēram, taukainas zivis, olu dzeltenumi un stiprināti piena produkti.

Noslēgums

Tāpēc, kā uzsver eksperti, senioriem, kuri vēlas saglabāt labu veselību, ir būtiski pievērst uzmanību D vitamīna uzņemšanai. Nepietiekams šī vitamīna līmenis var radīt ilgstošas veselības problēmas, tādēļ tas ir jāņem vērā ikviena seniora ikdienas rutīnā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas