Ekonomists Ošlejs: Ļoti svarīgi ir noturēt un atdzīvināt pilsētas centru, lai tajā notiktu daudz interesantu lietu iedzīvotāju un tūristu piesaisteiEkonomika
Foto un virsraksts: LA
  • 2024. gada 26. jūlijs 18:01
  • LA
  • 6

Ekonomists Ošlejs: Ļoti svarīgi ir noturēt un atdzīvināt pilsētas centru, lai tajā notiktu daudz interesantu lietu iedzīvotāju un tūristu piesaistei

Ekonomista viedoklis par pilsētas centru

Ekonomists Jānis Ošlejs, SIA “Primekss” valdes priekšsēdētājs, nesen sniedza savu komentāru par pilsētvides attīstību, izceļot pilsētas centra nozīmi. Raidījumā “Preses klubs” Ošlejs uzsvēra, ka ir ļoti svarīgi noturēt un atdzīvināt pilsētas centru, lai tajā notiktu daudz interesantu aktivitāšu, kas piesaista gan iedzīvotājus, gan tūristus.

Pilsētas centrs kā kultūras un ekonomikas centrs

Ošlejs norādīja, ka aktīvs un dzīvotspējīgs pilsētas centrs ne tikai uzlabo dzīves kvalitāti vietējiem iedzīvotājiem, bet arī veicina ekonomijas izaugsmi. Pilsētu centri ir unikālas telpas, kur var attīstīt kultūras pasākumus, izstādes un citus notikumus, kas radītu dinamiku un pievilcību.

Rīgas nākotne un ilgtspējīga attīstība

Runājot par Rīgai, Ošlejs uzsvēra, ka galvaspilsētas centrs ir jāattīsta ilgtspējīgā veidā. Tas iekļauj ne tikai infrastruktūras uzlabošanu, bet arī videi draudzīgas iniciatīvas un vietējā biznesa atbalstīšanu. Ekonomists aicina līdzsvarot komercijas un kultūras elementus, lai radītu pievilcīgu vidi visiem.

Piesaistīsim tūristus ar interesantām aktivitātēm

Lai piesaistītu gan vietējos, gan starptautiskos tūristus, ir jāiegulda resursi unikālo pieredzu radīšanā. Ošlejs norādīja, ka ir nepieciešams piedāvāt dažādas aktivitātes, piemēram, koncertus, tirgus un festivālus, kas veicinātu cilvēku plūsmu un uzlabotu pilsētas tēlu.

Noslēgumā

Ekonomista Jāņa Ošleja komentārs iezīmē svarīgu diskusiju par pilsētu attīstību Latvijā. Noturēt un atdzīvināt pilsētas centru ir būtiski, lai radītu pievilcīgu un dinamisku vidi iedzīvotājiem un apmeklētājiem. Pilsētu centriem ir jābūt ne tikai ekonomikas sirds, bet arī kultūras un sociālās aktivitātes centram, kas ļauj pilsētai attīstīties un uzturēt savu burvību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas