Eksperte: Būs vajadzīgas desmitgades, lai mainītu Krievijas sabiedrības domāšanu
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:01
  • LSM
  • 5

Eksperte: Būs vajadzīgas desmitgades, lai mainītu Krievijas sabiedrības domāšanu

Krievijas sabiedrības domāšana un imperiālistiskais mantojums

Professore Gulnaza Šarafudinova, ievērojama politikas zinātniece un eksperte Krievijas politikas jautājumos, uzsver, ka Krievijas sabiedrībā pastāv imperiālistiska domāšana, kas nepieciešama, lai to transformētu. Viņa norāda, ka pretēji vienkāršiem uzskatiem, nav pareizi uzlikt zīmogu, ka visa Krievija ir un vienmēr būs imperiālistiska. Šāda domāšana ir sarežģīta un dziļi iesakņojusies valsts kultūrā un vēsturē.

Desmitgades ilga pārmaiņu ceļa nepieciešamība

Šarafudinova apgalvo, ka, lai mainītu sabiedrības domāšanu šajā valstī, būs nepieciešamas desmitgades. Viņasprāt, izglītība, diskusijas un aktīva sabiedrības iesaistīšanās ir būtiski, lai pakāpeniski risinātu šādas sarežģītas problēmas. “Pārmaiņas nenotiks vienā acumirklī, tas ir ilgstošs un grūts process,” viņa piebilda.

Aicinājums uz sapratni un pacietību

Eksperte aicina visus attiecīgās jomas speciālistus un lēmumu pieņēmējus neizdarīt steidzīgus secinājumus par Krievijas sabiedrību. Tā vietā, lai izslēgtu Krieviju no starptautiskās aprites, nepieciešams vairāk koncentrēties uz dialoga veidošanu un izpratnes sekmēšanu. “Mums jākalpo nevis sadalīšanai, bet vienotībai un izprotamai,” uzsver Šarafudinova.

Secinājumi par ilgtermiņa perspektīvām

Galu galā, profesora Šarafudinova viedoklis par Krievijas sabiedrības domāšanas maiņu aicina uz ilgtermiņa domāšanu un stratēģiju izstrādi. Viņa uzsver, ka labvēlīgas pārmaiņas prasīs kolektīvas pūles, pacietību un vēlmi saprast cits citu, tādējādi panākot ilgtspējīgas pārmaiņas, kas varētu pozitīvi ietekmēt ne tikai Krieviju, bet arī visas attiecīgās reģiona valstis.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas