Epidemiologs Perevoščikovs: šis nav pēdējais Covid-19 saslimstības vilnis

Jaunākie Covid-19 izaicinājumi Latvijā

Latvijā ir ienācis kārtējais Covid-19 saslimstības vilnis, radot bažas par sabiedrības veselību un drošību. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) eksperti brīdina, ka jaunais vīrusa paveids ir atnākusi ar paaugstinātu infekcijas risku. Jurijs Perevoščikovs, SPKC riska analīzes un infekcijas slimību profilakses departamenta direktors, uzsver, ka šis nebūt nav pēdējais Covid-19 vilnis, un tas prasa sabiedrības uzmanību.

Vīrusa paveida bīstamība

Jaunais vīrusa paveids, kas ticis identificēts, atšķiras no iepriekšējiem, un tā mutācijas var padarīt to bīstamāku. Perevoščikovs skaidroja, ka jebkuram vīrusam ir tendence mutēt, un ar katru jauno paveidu attiecīgais infekcijas risks var palielināties. “Šī vilna var būt nopietnāka, nekā mēs pieredzējām iepriekš, tādēļ ir svarīgi būt modriem,” viņš piebilda.

Potēšanās nepieciešamība

Epidemiologs arī uzsvēra vakcīnu nozīmīgumu, lai samazinātu Covid-19 izplatību un smagās saslimšanas gadījumus. Viņš ieteica sabiedrībai pārdomāt, kam būtu vērts veikt poti, īpaši cilvēkiem ar hroniskām slimībām un riskam pakļautajām grupām. “Vakcīna ir viens no labākajiem veidiem, kā pasargāt sevi un citus,” uzsvēra Perevoščikovs.

Sabiedrības informētība un atbildība

Perevoščikovs aicina sabiedrību neatlaidīgi sekot līdzi aktuālajai informācijai par Covid-19 un ievērot profilakses pasākumus. “Mēs visi esam atbildīgi par sevi un citiem. Ir svarīgi, lai katrs būtu informēts par situāciju un ievērotu drošības normas,” viņš teica, uzsverot nepieciešamību pēc kolektīvās atbildības. Jāatgādina, ka nevienam nevajadzētu ignorēt iespējamos slimības simptomus un, ja nepieciešams, nekavējoties sazināties ar veselības aprūpes speciālistiem. Sabiedrības veselība ir visiem svarīga, un tikai kopā mēs varam cīnīties pret šo vīrusu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas