Gardās mellenes - veselībai, profilaksei un skaistumam

Melleņu sezona ir klāt!

Kad vasara tuvojas, dārzos un mežos sāk redzēt melleņu ziedus un augļus. Šis sulīgais un garšīgais našķis ne vien sniedz lielisku baudu, bet arī ir bagāts ar noderīgām vielām, kas var uzlabot mūsu veselību. Mellenes ir īpaši pieejamas vasaras mēnešos, un tās ir lielisks veids, kā ieviest dabīgu saldumu savā uzturā.

Melleņu veselīgās īpašības

Mellenes satur daudz antioksidantu, vitamīnu un minerālvielu, kas palīdz uzturēt mūsu ķermeni veselu. Tās ir bagātas ar C un K vitamīnu, kā arī šķiedrvielām, kas ir svarīgas gremošanai. Pētījumi liecina, ka mellenes var uzlabot atmiņu, stiprināt imūnsistēmu un samazināt sirds slimību risku. Turklāt, tās satur arī proantocianīnus, kas var mazināt iekaisumu un palīdzēt cīnīties ar brīvajiem radikāļiem.

Mellenes un slimību profilakse

Melleņu regulāra lietošana uzturā var kalpot kā efektīva slimību profilakse. To antioksidantu un flavonoīdu saturs veicina asinsvadu veselību un var samazināt risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Tāpat, pētījumi liecina, ka molekulas, kas atrodas mellenēs, var palīdzēt cīnīties ar diabetu un pat dažām vēža formām. DNS aizsardzība no oksidatīvā stresa ir vēl viena no šī augļa priekšrocībām.

Mellenes skaistumam

Ne tikai veselībā, bet arī skaistumā mellenes spēlē svarīgu lomu. Pateicoties savām antioksidanta īpašībām, mellenes palīdz saglabāt ādu jaunību un elastību. Tās var izmantot ne tikai uzturā, bet arī kā sastāvdaļu mājas kosmetoloģijā – matu maskās, sejas skrubjos un citās procedūrās. Mellenes palīdz ne tikai iekšējo, bet arī ārējo skaistumu, veicinot ādas mirdzumu un veselīgāku izskatu.

Kā iekļaut mellenes savā uzturā?

Iekļaut mellenes savā ikdienas ēdienkartē ir viegli un patīkami. Tās var pievienot brokastu putrām, jogurtam, smūtijiem vai vienkārši baudīt kā našķi. Mellenes ir lieliskas arī kā deserts vai pat kā sastāvdaļa salātiem. Ir iespēja tās arī iesaldēt, lai varētu baudīt šo gardumu visu gadu. Mellenes ir ne tikai vasaras auglis, bet arī izcils sabiedrotais mūsu veselībai un skaistuma uzturēšanai. Tāpēc neaizmirstiet pievienot šos veselīgos ogas savā ikdienas uzturā un izbaudīt to sniegtās priekšrocības!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas