Gatavi nākamajai ziedēšanai! Rudenī ieziemojam dāliju gumus, gladiolu un liliju sīpolusMāja un dārzs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Gatavi nākamajai ziedēšanai! Rudenī ieziemojam dāliju gumus, gladiolu un liliju sīpolus

Rudens sagatavošanās ziedēšanai

Rudens ir laiks, kad dārznieki sāk domāt par nākamo gadu un rūpējas par puķēm, kas ziedēs krāšņi un skaisti. Lai gladiolas, dālijas un lilijas saglabātu ne tikai dzīvotspējīgas, bet arī gatavas ziedēšanai nākamajā sezonā, ir ļoti svarīgi pareizi ieziemot to gumi un sīpolus.

Kāpēc ir svarīga pareiza ieziemošana?

Pareiza ieziemošana ir būtiska, lai nodrošinātu, ka ziedi saglabājas veselīgi un spēcīgi. Ja dāliju gumus un gladiolu sīpolus nepareizi uzglabā, tie var sabojāties vai zaudēt spēju ziedēt. Veicot šos soļus, jūs varat būt drošs, ka nākamajā gadā gaidītās ziedu krāsas un formas būs vēl spilgtākas.

Gumu un sīpolu sagatavošana

Pirms ieziemošanas ir jāizņem gumus un sīpolus no zemes, rūpīgi tos attīrot no augsnes un mirušajiem lapu atlikumiem. Ieteicams tos izžāvēt, lai novērstu puvi. Pēc tam tos var uzglabāt tumšā un vēsā vietā, piemēram, pagrabā vai ledusskapī, izmantojot papīra maisiņus vai sietus, lai nodrošinātu gaisa cirkulāciju.

Pēc ieziemošanas: kā rīkoties pavasarī

Kad pavasaris pienāks, ir pienācis laiks atkal sākt kultivēt dālijas, gladiolas un lilijas. Šiem ziediem būs nepieciešama uzmanība, lai nodrošinātu, ka tie ātri iznāk no miera stāvokļa un sagatavo ziedēšanai. Ieteicams arī rūpīgi plānot stādīšanas laiku un vietu, lai katrs zieds izpaustos savā krāšņumā. Pareizi ieziemojot dāliju gumus, gladiolu un liliju sīpolus, jūs ne tikai sagatavojat sevi nākamajai ziedēšanai, bet arī sniedzat iespēju savam dārzam iepriecināt ar krāsām un dzīvību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas