• 2024. gada 3. septembris 16:25
  • Delfi
  • 8

Ir radīts pārmērīgs administratīvais slogs finanšu pakalpojumu saņēmējiem, uzskata Rinkēvičs

Rinkēviča atzinums par administratīvo slogu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ir izteicis bažas par pārmērīgu administratīvo slogu, kas radies finanšu pakalpojumu saņēmējiem. Šādas atziņas prezidents paudis tikšanās laikā ar Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) vadītāju Tomu Plataci. Rinkēvičs uzskata, ka, lai sasniegtu caurspīdīgu finanšu sektoru, ir jāņem vērā arī pakalpojumu saņēmēju vajadzības.

Finanšu sektora caurspīdīguma mērķi

Rinkēviča viedoklis norāda uz problēmām, ar kurām saskaras uzņēmumi un privātpersonas, kas izmanto finanšu pakalpojumus. Viņš uzsver, ka pēdējā laikā pieaugot regulējumiem un kontroles pasākumiem, ir radīta situācija, kad administratīvās prasības ir kļuvušas par lieku slogu, apgrūtinot finanšu pakalpojumu pieejamību un efektivitāti.

Diskusijas par iespējamiem risinājumiem

Tikšanās laikā Rinkēvičs un Platacs apsprieda iespējamās stratēģijas, kā samazināt administratīvo slogu un vienlaikus nodrošināt finansu sektora caurspīdīgumu un drošību. Finanšu izlūkošanas dienests ir apņēmies meklēt risinājumus, kas ne tikai uzlabotu regulējošo vidi, bet arī atvieglotu finanšu pakalpojumu pieejamību visiem pārējiem lietotājiem.

Sabiedrības atsaucība un nākotnes plāni

Valsts prezidents pauda cerību, ka viņa atziņas izraisīs plašāku diskusiju sabiedrībā par šiem jautājumiem. Viņš aicina citus iesaistītos dalībniekus, tostarp nozares ekspertus un uzņēmējus, aktīvi piedalīties, lai kopīgi rastu efektīvus risinājumus un nodrošinātu, ka Latvijas finanšu sektors var konkurēt starptautiskajā tirgū, saglabājot augstu caurspīdīguma un drošības līmeni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas