Irānas prezidents veltījis asu kritiku ANOPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 21:52
  • NRA
  • 23

Irānas prezidents veltījis asu kritiku ANO

Irānas prezidenta kritika ANO

Irānas prezidents Masuds Pezeškiāns ceturtdien, uzstājoties BRICS samitā Krievijā, izteica asu kritiku ANO Drošības padomei. Viņš norādīja uz šīs organizācijas nespēju efektīvi risināt ilgstošos konfliktus Tuvo Austrumu reģionā.

Problēmas reģionā

Pezeškiāns uzsvēra, ka ANO netiekot galā ar svarīgākajām problēmām, kas saistītas ar militārām nesaskaņām un cilvēktiesību pārkāpumiem, kas ilgus gadus skar reģiona iedzīvotājus. Viņš norādīja, ka Starptautiskās kopienas pasivitāte tikai padziļina šos konfliktus un liek cilvēkiem ciest.

Izsist un uzstāties

Kā norādījis prezidents, ir nepieciešams “izsist” ANO no tās komforta zonas un veikt reālus pasākumus, lai palīdzētu mazināt spriedzi Tuvo Austrumu reģionā. Pezeškiāns izsaka aicinājumu veikt nepieciešamās izmaiņas, lai starptautiskā sabiedrība pārņemtu aktīvāku lomu konflikta risināšanā.

Reakcija no starptautiskās sabiedrības

Ir interesanti, kā Pezeškiāna komentāri tiks uztverti starptautiskajā sabiedrībā. Daudzvalstu organizācijas jau ilgstoši tiek kritizētas par savu nespēju risināt reģiona konfliktus, un šādi izteikumi tikai pastiprinās šo diskusiju. Ir jāgaida, kādas būs nākamās darbības no ANO un kā tās varētu reaģēt uz šādu kritiku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas