Jau šajā nedēļas nogalē notiks vecākais latgaliešu festivāls "Upītes Uobeļduorzs"Pasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 18. septembris 11:11
  • TV3
  • 16

Jau šajā nedēļas nogalē notiks vecākais latgaliešu festivāls "Upītes Uobeļduorzs"

Tradīcijas turpinās

Šajā nedēļas nogalē, 21. septembrī, Balvu novada Nemateriālās kultūras mantojuma centrs “Upīte” aicina visus interesentus uz vienu no visiecienītākajiem pasākumiem Ziemeļlatgalē – vecāko latgaliešu mūzikas un dzejas festivālu “Upītes Uobeļduorzs”. Šis festivāls, kas nu jau tiks rīkots 23. reizi, ir kļuvis par neatņemamu rudens tradīciju, pulcējot gan vietējos iedzīvotājus, gan interesentus no citām Latvijas malām.

Jaunumi festivālā

Šī gada festivālā, kas sāksies pulksten 18, dzejniekiem un mūziķiem pievienosies arī Latvijas tekstilmākslinieki, kuri pirmo reizi piedalīsies pasākumā ar izstādi “Vīta”. Tas solās būt interesants un daudzveidīgs notikums, kas piedāvās ne tikai muzikālo baudījumu, bet arī iespēju iepazīt Latvijas tekstilmākslas jaunākās tendences.

Kultūras saglabāšana un popularizēšana

Nemateriālās kultūras mantojuma centra “Upīte” direktors Andris Slišāns uzsver, ka šāda veida festivāli ir ļoti nozīmīgi kultūras saglabāšanai un popularizēšanai. “Mēs aicinām visus, kuri mīl dzeju un mūziku, piedalīties un atbalstīt latgaliešu kultūras mantojumu,” norāda direktors. Festivāls “Upītes Uobeļduorzs” sniedz iespēju gan mūziķiem, gan dzejniekiem dalīties savā mākslā un veidot pozitīvu atmosfēru, kas ir tik svarīga kultūras pasākumiem.

Ieejas informācija un pasākuma gaita

Festivāls norisināsies “Upītes” centrā un būs atvērts ikvienam interesentam. Ieeja pasākumā ir bezmaksas, tādējādi ļaujot katram apmeklētājam piedzīvot latgaliešu kultūras bagātību. Organizatori ir sagatavojuši arī vairākas papildu aktivitātes, lai nodrošinātu, ka pasākums ir interesants un izglītojošs visiem apmeklētājiem. Neaizmirstiet pieteikties un piedalīties šajā unikālajā kultūras notikumā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas