• 2024. gada 1. septembris 11:06
  • VS
  • 4

Jauna šokējoša izstāde Anatomijas muzejā, noteikti apskatiet (+VIDEO)

Video skaties šeit

Jauna ekspozīcija Anatomijas muzejā

5.septembrī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejā tiks atvērta jauna un unikāla izstāde "Profesora Hohštetera anatomiskais kabinets". Šī ekspozīcija solās būt patīkams pārsteigums apmeklētājiem un īpaši tiem, kas interesējas par medicīnas vēsturi un anatomiju.

Profesora Hohštetera mantojums

Profesors Artūrs fon Hohšteters, kurš dzīvoja no 1918. līdz 1997. gadam, bija pazīstams austriešu izcelsmes Šveices anatoms, kā arī mīlēts pasniedzējs Bāzeles Universitātē. Viņa kolekcija ir viena no lielākajām un visaptverošākajām anatomisko preparātu kolekcijām pasaulē, kuri tika veidoti no 18.gadsimta beigām līdz 20.gadsimta sākumam. Šie vēsturiskie preparāti, kā arī to izcelsme no Austrijas, Šveices un Kanādas, sniedz unikālu ieskatu medicīnas attīstības vēsturē.

Hohštetera kolekcijas nozīme

Professors Hohšteters saskatīja šajos preparātos ne tikai izglītības, bet arī zinātnisko vērtību, kas bija īpaši svarīgi laikā, kad medicīnas institūcijās mainījās attieksme pret anatomiskajām kolekcijām. Viņš pārliecināja, ka šie retie artefakti turpināja kalpot gan izglītības, gan pētniecības vajadzībām, neskatoties uz digitālo tehnoloģiju ieviešanu.

Kolekcijas dāvinājums RSU

Pēc profesora Hohštetera nāves, viņa kolekciju mantoja Oskars Baldomero, kurš 2021.gadā uzdāvināja RSU Anatomijas muzejam vairākus kolekcijas priekšmetus. Šis solis palīdzēs nodrošināt, ka Hohštetera mantojums turpinās ietekmēt un izglītot nākamās paaudzes.

Ekspozīcijas dizains un atrašanās vieta

Jaunā ekspozīcija būs izvietota muzeja pazemes stāvā un būs iekļauta muzeja pamatekspozīcijā. Tās dizains tika izstrādāts sadarbojoties ar DdStudio un mākslinieku Jāni Mitrēvicu, nodrošinot, ka izstādes formāts un noformējums ir tikpat intrigējošs kā tās eksponāti.

Noskatieties VIDEO par izstādi

Noteikti iepazīstieties ar mūsu sagatavoto VIDEO, lai uzzinātu vairāk par izstādi un tās eksponātiem! Šī izstāde ir lieliska iespēja visiem, kas meklē izglītojošu un aizraujošu pieredzi Anatomijas muzejā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas