Jēkabpils novadā atklāts jaunais gājēju un velobraucēju ceļš un atjaunotais tilts pār Pelītes upiSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 15:11
  • TV3
  • 3

Jēkabpils novadā atklāts jaunais gājēju un velobraucēju ceļš un atjaunotais tilts pār Pelītes upi

Jaunā infrastruktūra gājējiem un velobraucējiem

Oktobra sākumā Jēkabpils novadā svinīgi atklāta jaunizbūvētā gājēju un velobraucēju infrastruktūra, kas savieno Salas ciemu un Jēkabpili gar reģionālo autoceļu Aizkraukle–Jēkabpils (P76) posmā no 38,65. līdz 42,57. kilometram. Šis projekts ievērojami uzlabos pārvietošanās iespējas šajā apkaimē, sniedzot iedzīvotājiem un viesiem drošu un patīkamu vidi pastaigām un velo braucieniem.

Atjaunotais Pelītes upes tilts

Kopā ar jauno gājēju un velobraucēju ceļu, svinīgajā atklāšanā tika atklāts arī atjaunotais vēsturiskais tilts pār Pelītes upi. Šis tilts, kas ir svarīgs infrastruktūras objekts, ne tikai kalpo kā savienojums starp abām krastiem, bet arī nodrošina vēsturisko mantojumu saglabāšanu, kas ir būtiska daļa no Jēkabpils novada identitātes.

Uzlabota drošība un piekļuve

Izbūvētais ceļš un atjaunotais tilts būtiski uzlabos drošību apgabalā, samazinot riskus, ar ko saskaras gājēji un velobraucēji, pārvietojoties blakus intensīvai satiksmei. Valsts ceļu pārvalde “Latvijas Valsts ceļi” uzsver, ka šī iniciatīva ir daļa no plašākiem centieniem veicināt ilgtspējīgu transporta risinājumu izstrādi un attīstību Latvijā.

Ļoti gaidīta iniciatīva iedzīvotāju vidū

Projekts ir guvis pozitīvas atsauksmes no vietējiem iedzīvotājiem, kuri ilgstoši ir gaidījuši šādu infrastruktūras uzlabošanu. Gājēju un velobraucēju ceļš sniedz iespēju aktīvāk nodarboties ar sportu un atpūtu dabā, kā arī veicinās vietējo ekonomiku, piesaistot tūristus un ceļotājus, kas vēlas izbaudīt Jēkabpils novada skaistumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas