Kļūt par līdzaizņēmēju vai nē? Riski un priekšrocības, kas ar to saistītiFinanses
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 28. jūnijs 12:33
  • Delfi
  • 17

Kļūt par līdzaizņēmēju vai nē? Riski un priekšrocības, kas ar to saistīti

Mājokļa iegādes finansēšanas iespējas

Bieži vien mājokļa iegāde ir saistīta ar lieliem tēriņiem, un nereti ar vienas personas ienākumiem nepietiek, lai tos segtu. Par iespēju hipotekāro kredītu ņemt kopā ar līdzaizņēmēju dzirdams gana bieži un ne velti – šādu iespēju Latvijā izvēlas aptuveni 40% no visiem kredītņēmējiem.

Līdzaizņēmējs mājokļa kredītam

Lai kļūtu par līdzaizņēmēju mājokļa kredītam, ir svarīgi atcerēties, ka šādam personai ir jābūt pietiekamiem ienākumiem, lai segtu savu daļu no kredīta maksas. Tāpat arī līdzaizņēmējam jābūt finansiāliem līdzekļiem, lai uzņemtos šo atbildību.

Riski un priekšrocības

Kļūt par līdzaizņēmēju mājokļa kredītam var būt gan risks, gan priekšrocības. No vienas puses, tas ir liels solis finansiālai neatkarībai un iespēja dzīvot jaunā mājā. No otras puses, jāņem vērā, ka šāda atbildība ir nopietna un var rasties neparedzētas situācijas, kas sarežģītu abu līdzaizņēmēju finansiālo stāvokli.

Ieguvumi līdzaizņēmējam

Līdzaizņēmējam ir iespēja iegūt piekļuvi nekustamā īpašuma iegādei, ja viņam pašam pietrūkst visu nepieciešamo līdzekļu. Turklāt, kopā ar līdzaizņēmēju var izvairīties no papildus izmaksām un satraukumiem, kas saistīti ar kredīta atmaksu. Šajā rakstā "Luminor" bankas eksperts Kaspars Sausais padziļināti izskaidro, kas ir līdzaizņēmējs mājokļa kredītam, kādi ir risks un priekšrocības, kas ar to saistīti, lai palīdzētu nākotnes kredītņēmējiem pieņemt informētu lēmumu par šo finansiālo soli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas