Krievijā sākas vecie laiki – ja vīri karā, kas strādās? Publicēti 3 miljoni darba sludinājumu bērniemĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 07:00
  • LA
  • 3

Krievijā sākas vecie laiki – ja vīri karā, kas strādās? Publicēti 3 miljoni darba sludinājumu bērniem

Krievijā darba sludinājumu pieaugums bērniem

Krievijā pēdējā laikā vērojama satraucoša tendence – pieaugošais brīvo darba vietu skaits bērniem un pusaudžiem. Laika posmā no 2024. gada jūlija līdz septembrim, darba sludinājumu skaits jauniešiem vecumā no 16 līdz 18 gadiem ir audzis ievērojami, radot bažas par darba apstākļiem un ģimenēm, kuras ir spiestas uzticēt savu bērnu nodarbinātību.

Pieprasījuma kāpums specifiskajās profesijās

Pēdējie dati liecina, ka pieprasījums pēc iepakotājiem ir pieaudzis trīs reizes, savukārt klientu apkalpošanas menedžeru pieprasījums ir palielinājies par 2,5 reizēm. Turklāt pieprasījums pēc pārdevējiem ir dubultojies. Šīs izmaiņas rada jautājumus par to, kāpēc uzņēmumi ir gatavi algot tik jaunus darbiniekus.

Izmaiņas darba tirgū un sabiedrībā

Jaunie pieprasījumi liecina par Krievijas darba tirgus pielāgošanos sarežģītajiem apstākļiem, kas radīti kara dēļ. Kamēr vīri un pieaugušie devušies karā, uzņēmumi ir spiesti meklēt aizvietotājus, kas bieži vien ir jaunieši. Šī situācija ne tikai maina darba tirgu, bet arī nākotnes izredzes tiem jauniešiem, kuriem attiecīgā pieredze var kļūt par pirmajiem soļiem darba tirgū.

Secinājums

Jaunie darba sludinājumi pasaulē, kurā pieaugušie ir iesaistīti kara darbībās, rada lielas bažas par jauniešu drošību un attiecīgiem darba apstākļiem. Sabiedrībā ir nepieciešama diskusija par bērnu un pusaudžu nodarbinātības ētiku, kā arī par to, kā nodrošināt viņu tiesības un labklājību šajos sarežģītajos laikos. Krievijā var tikt atjaunoti “vecie laiki”, taču to cena var izrādīties pārāk augsta.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas